Pudrele minerale pentru machiaj

Data: 14.05.2012
Pudrele minerale pentru machiaj

Dacă vă doriți un machiaj strălucitor, cu stil și în același timp din ingrediente naturale, alegerea pe care trebuie să o faceți sunt pudrele minerale. Folosite încă din timpurile faraonilor, pudrele minerale sunt cunoscute pentru proprietățile lor deosebite. Egiptencele le foloseau în primul rând din motive functionale, nu estetice : creionul kohl (trad. “fard de ochi”) negru avea rolul de a neutraliza și absorbi strălucirea razelor de soare; acoperirea și protejarea zonei sensibile din jurul ochilor cu pigmenți uleioși, colorați ce preveneau uscarea și deshidradatarea zonei și protecția impotriva unor iritații.

Ingredientul de bază al acestor farduri este o pudră obținută din minerale naturale, foarte fin măcinate. Din acest motiv, machiajul mineral este mult mai sănătos pentru piele, comparativ cu cel pe bază de substanțe sintetice. Este ideal pentru pielea sensibilă, în special pentru că mineralele nu produc alergii.

Produsele de machiaj mineral conțin 95% ingrediente din minerale naturale, o formulă sănătoasă care respectă chiar și pielea foarte sensibilă din jurul ochilor. Mineralele sunt radiante și luminoase , așa că machiajul este superb și are un efect satinat. Pudrele minerale și fardurile minerale oferă protecție împotriva razelor ultraviolete, așa că pe timp de vară sunt ideale. Ele sunt recunoscute pentru proprietățile lor deosebite de a reflecta lumina. Astfel, după aplicare, tenul este foarte luminos și radiază de prospețime.

Nu vă gândiți că trebuie să avem un anumit tip de ten pentru a folosi asemenea produse. Ele sunt recomandate oricui, pentru că se adaptează perfect nevoilor fiecărui tip de ten, chiar și celui mai sensibil și îl fac să arate impecabil . Cel mai important este că machiajul mineral acoperă imperfecțiunile tenului, ascunde ridurile și cearcănele și nu usucă deloc pielea, iar porii respiră liniștiți.

Produsele de machiaj pe bază de minerale sunt noncomedogene, adică nu blochează porii și, prin urmare, nu au ca efect apariția comedoanelor sau coșurilor. Bineînțeles, asta nu înseamnă că putem să nu ne demachem după ce folosim un fard cu pudră minerală. Pielea trebuie să rămână curată întotdeauna înainte de somn. Chiar dacă mineralele sunt benefice pentru ten, spre deosebire de substanțele sintetice, nu este în niciun caz recomandat să dormim machiate. Pielea are nevoie să respire, să se relaxeze și să se refacă în timpul nopții, iar prezența machiajului va dăuna grav acestor procese. Crema hidratantă este singurul “prieten” al pielii pe timp de noapte.

Dar cum puterea exemplului este cea mai mare, ne-am gândit să vă încurajăm să testați pudrele minerale chiar la voi acasă, așa că am pregătit pentru voi un discount. Vă invităm pe site, unde găsiți diverse produse de make-up certificate organic, cu până la 30% reducere. Mai mult, pudrele minerale ”Green Equinox” se pot achiziționa acum și individual la doar 19.90 lei. Așteptăm să ne spuneți părerile voastre despre fardurile minerale.

 

Comentariul tau