Ingrediente cu un plus de sănătate

Data: 08.06.2012
Ingrediente cu un plus de sănătate

Există câteva ingrediente naturale și organice care pot fi extrem de benefice organismului. Zilnic folosim produse a căror compoziție nu o cunoaștem și poate că atunci când o verificăm ne uităm doar după elementele nocive ale compoziției. Există însă multe ingrediente naturale care aduc un plus de sănătate produselor dumneavoastră. Într-o listă a acestor ingrediente am include:

Cătina albă – Hyppophae rhamnoides

Considerată de mulți specialiști o plantă miraculoasă, are diferite întrebuințări, variind de la industria alimentară, silvicultură, farmacie sau ca plantă ornamentală.

Ea conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, vitamina A și E, calciu, magneziu, omega 7, betacaroten(mai mult decât morcovul),  precum și acid palmitoleic. Încă de la descoperirea plantei, oamenii au încercat să îi atribuie diferite întrebuințări. Cea mai folosită parte este uleiul obținut din fructele de cătină albă. Este recomandată în tratamentul bolilor digestive,  alergii, afecțiuni circulatorii sau hepatice, cât și în tratamente ale pielii.

Datorită acestor caracteristici acest ulei este considerat foarte prețios și miraculos totodată. Mai multe detalii găsițiAICI.

Chimenul negru – Nigelia sativa

Se extrage sub formă de ulei sau tinctură și este utilizat cu precădere în industria farmaceutică, este recunoscut datorită efectului benefic asupra circulației, este antiinflamator și antiseptic, antimicotic și antialergenic.

În fabricarea produselor pentru piele este folosit datorită faptului că ajută la regenerarea pielii și împiedică procesul de îmbătânire.

Rhassoul

Este o argilă minerală folosită cu precădere în tratamente ale pielii și părului. Este foarte bogată în fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu. Rhassoul  este considerat un important purificator pentru piele, hidratând-o și oferindu-i un aspect revigorat. Este propice în tratarea acneei cât și în tratamente antiîmbătânire.

Pe lângă aceste beneficii în tratamentele pentru piele și păr, mai poate fi folosit în alimentație în curele de curățare și detoxifiere.

Uleiul din semințe de struguri

Este un ulei extrem de puternic, ce conține numeroase substanțe minerale precum seleniu, zinc și cupru, dar și cantități considerabile de vitamina E și vitamina F. Datorită acestei combinații, efectul antiîmbătrânire al uleiului de struguri este de 50 de ori mai mare decât al vitaminei E, fiind o armă eficace în tratementele pentru piele.

Pe lângă acestea, el funcționează ca și catalizator al vitaminei C, ajută la îmbunătățirea memoriei,  micșoarează riscurile apariției cancerului de colon și stomac și al bolilor degenerative ale creierului.

Poate fi folosit și în industria alimentară datorită gutului plăcut, este foarte recomandat în prepararea salatelor. Detalii găsiți AICI.

Uleiul de argan

Arganul este un arbore specific Marocului, fapt pentru care este denumit și ”aurul lichid al Marocului”. Utilizarea arborelui de argan începe de la lemnul dur folosit în construcții, frunze, fructe și  se termină cu sâmburii fructelor care sunt cei mai căutați. Din sâmburi se extrage acest ulei care este utilizat în industria alimentară și în cosmetică, fiind foarte apreciat de cercetătorii din domeniu.

Conținutul său bogat în acizi grași precum Omega 7  și concentrația considerabilă de vitamina E îl face prielnic pentru tratarea afecțiunilor circulatorii și de inimă, ale stomacului și ale pielii. Aroma delicioasă a uleiului poate da un gust deosebit diferitelor preparate culinare. Este un ulei deosebit de prețios, recunoscut în întreaga lume.

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele care dau un plus de valoare și sănătate produselor dumneavoastră. Lista poate continua, sunt numeroase ingrediente organice care au proprietăți asemănătoare.

 

Comentariul tau