Cum să obții un abdomen plat în 30 de zile

Data: 14.07.2012
Cum să obții un abdomen plat în 30 de zile

Majoritatea oamenilor cred că pentru a avea un abdomen plat, trebuie să facem mult mai multe exerciții decât pentru celelalte grupe de mușchi. Industria fitnessului a imprimat ideea, nu se știe din ce cauză, că mușchii abdomenului trebuie lucrați la altă intensitate, durată și frucvență față de ceilalți mușchi. Astfel, oamenii care vor să nu mai aibă ”burtă” fac zeci de minute de exerciții fizice, când de fapt și abdomenul are nevoie de câte o pauză de odihnă pentru ca mușchii să se refacă.

După mai multe cercetări, câțiva experți au ajuns la concluzia că 2 zile pe săptămână, cu exercițiile corecte, te pot face ca în 4 săptămâni să ai un abdomen tonifiat. Se recomandă următoarele mișcări:

Ziua I

Flotări: stai pe burtă și ține mâinile pe podea, ușor mai departate decât nivelul umerilor. Corpul tău ar trebui să formeze o linie dreaptă de la glezne până la umeri. Încordează abdomenul cât de tare poți și ridică-te de pe sol. Coboară apoi încet, până când pieptul aproape că atinge podeaua, dar nu o face. În acest moment, coatele pot să atingă lateralele corpului. Fă o mică pauză și apoi riddică-te din nou. Fă 20 de repetari.

Răsuciri cu bila medicinală: stai jos, ținând o minge medicinală cu picioarele în aer. Mișcă picioarele dintr-o parte în alta, ținând mingea stransă între ele, de câte 50 de ori.

Stai ținând o minge medicinală cu o mâna, picioarele în aer. Ridică un picior și treci mingea pe sub piciorul ridicat, după care coboară-l. Ridică-l pe celălalt și repetă mișcarea, reluând de 20 de ori.

Adoptă o pozitie pentru flotari, cu brațele complet  drepte, corpul formând o linie dreaptă de la șolduri l glezne. Ridică piciorul drept de pe podea și apropie genunchiul cât de mult poți de piept. Întoarce-te apoi la poziția inițială și continuă și continuă cu celălalt picior. Fă 30 de repetări.

Ziua II

Adoptă din nou poziția pentru flotări și pune-ți picioarele pe un perete. Dacă nu poți să stai așa cât timp facă flotările, fă exercițiul de bază.

Fă mișcarea cu bila medicinală de 50 de ori, pendulând mai repede picioarele dintr-o parte în alta.

Stai pe burtă, sprijină-te cu mâinile pe sol și ține picioarele pe o minge gonflabilă specială de sport. Adună picioarele spre piept, după care du-le din nou în spate, întinse, în tot acest timp ele fiind sprijinite pe minge.

Ține-te cu mâinile de o bară aflată deasupra capului (cum sunt cele de bătut covoarele), brațele întinse. Trage de genunchi înspre piept, după care coboară picioarele încet. Încearcă să faci 8 repetări.

Stai culcat pe spate, cu picioarele întinse și mâinile deasupra capului, ținând o minge de fitness. Ridică picioarele și mâinile și plasează mingea între picioare. Coboară toate membrele pe podea, după care ridică-le din nou și ia mingea în mâini. Repetă acest ciclu de 10 ori.

Execută poziția cățărătorului, aceea în care ridici de pe sol, din poziția pentru flotări, un picior în aer, după care aduci genunchiul la piept și apoi întinzi piciorul. Repetă de 30 de ori.

Comentariul tau