Trucuri de machiaj rapid

Data: 25.07.2012

Uneori, noi femeile, ducem o viaţă atât de plină încât avem nevoie de un ritual de frumuseţe care să ne ocupe cât mai puţin timp şi să fie cât mai eficient. Cine nu şi-ar dori să arate perfect fără să petreacă prea mult timp în faţa oglinzii? Uitaţi aici câteva trucuri pentru un machiaj rapid şi de efect.

În primul rând, trebuie să ne protejăm tenul prin aplicarea unui fond de ten sau a unei pudre de bună calitate care să se potrivească nuanţei tenului nostru. Putem combina fondul de ten cu o cremă hidratantă pentru o uniformizare mai bună. Aplicarea se poate face cu o pensulă sau cu un bureţel pentru make-up şi se poate folosi un şerveţel pentru înlăturarea surplusului de fond de ten. Pe timpul verii, este recomandat fondul de ten cu protecţie solară.

Pentru machiajul ochilor, rimelul este prietenul nostru cel mai bun. Rimelul se aplică de la baza spre vârful genelor, în trei straturi, fără a încărca genele. Pentru ochi, ar trebui să renunţăm la orice produs care necesită precizie precum tuş sau creion de ochi, dacă nu avem timp să le aplicăm corect.

Fardul pare cea mai bună alegere pentru completarea rimelului în machiajul ochior. Pentru aplicarea fardului de ploape, trebuie să ţinem cont de momentul zilei, de ocazie, de forma şi culoarea ochilor şi de machiajul buzelor. Pentru zi, sunt recomandate nuanţele pastelate şi cât mai naturale iar pentru seară, nuanţele mai sidefate şi mai stridente.

Pentru a avea nişte buze senzuale şi un look proaspăt, putem aplica un balsam hrănitor şi un gloss. Este atât de simplu. Trebuie să ţinem minte că dacă accentuăm ochii prin machiaj, buzele trebuie să fie mai naturale, şi invers. Pentru ca rujul să dureze mai mult pe buze, putem aplica un strat subţire de fond de ten înainte de ruj.

Putem finaliza machiajul prin aplicarea blush-ului. Acesta are rolul de a definii pomeţii şi de a lumina chipul. Nuanţele de roz-pal sau bej-piersică sunt folosite pentru a conferi un aspect cât mai natural.

Machiajul ne poate estompa defectele şi ne poate face mai încrezătoare. Deci, fetelor, nu trebuie să consumaţi foarte mult timp pentru a avea un look îngrijit şi proaspăt întreaga zi.

 

Comentariul tau