Ce produse anti-rid sunt cele mai recomandate

Data: 30.07.2012
Ce produse anti-rid sunt cele mai recomandate

Ne dorim mereu să rămânem tinere și, începând cu vârsta de 25 de ani începem să declarăm război riurilor, chiar dacă înainte de 30 – 35 de ani sunt încă puțin vizibile. Există o serie de mituri și tradiții de păstrare a tinereții pielii, transmise încă din cele mai vechi timpuri, însă majoritatea sunt doar povești transmise și modificare de la o generație la alta.

Adevărul este că cel mai bun mod de a păstra elasticitatea pielii, a contribui la regenerarea ei și a reduce ridurile este folosirea cremelor antirid, încă de la o vârstă potrivită, fie ea 25 sau 30 de ani. Vorba aceea, mai bine să prevenim decât să combatem. Înainte de a ne arunca asupra cremelor anti rid sau anti age, trebuie să ținem cont de câteva aspecte esențiale, pentru a nu ne face mai mult rău decât bine.

Care sunt efectele secundare negative pe care le au cremele anti-rid

Pentru că există o cerere mare, piața este plină de produse anti-rid. Fiecare produs vine la pachet cu o serie de ingrediente proprii, care pe lângă efectul anti-age generează o serie de reacții nu tocmai bune pentru organismul nostru, adică pot contribui la apariția unor efecte secundare neplăcute.

Cremele bio, care conțin ingrediente 100% naturale, nu au efecte secundare. Cele luate în vizor de specialiști când vine vorba de efectele nedorite și periculoase atât asupra pielii, cât și a organismului, în general, se referă la cremele de față industriale, care conțin chimicale și substanțe toxice.

Iată o listă cu câteva efecte secundare neplăcute pe care le pot genera cremele anti-rid industriale:

1. Conțin chimicale carcinogene (etanolamine – DEA, MEA, TEA) introduse cu scopul de a menține nivelul pH-ului din piele. Expunerea în exces la astfel de chimicale poate determina apariția cancerului hepatic sau renal;

2. Conțin parabeni și derivați ai acestora, pe post de conservanți, pentru a prelungi valabilitatea produselor. Parabenii sunt foarte periculoși pentru piele, fiind vinovați de apariția diverselor iritații.

3. Cremele anti-aging extrem de parfumate conțin substanțe chimice puternice, care pot declanșa o serie de reacții alergice, care pot produce deteriorări permanente ale pielii.

4. Efecte secundare sunt considerate și aparițiile unor pete maronii sau negre pe piele, a unei senzații de arsură care persistă și a roșeții în timpul folosirii acestor produse cosmetice. În astfel de situații este foarte important să întrerupeți imediat aplicarea cremei respective pe față și să schimbați produsul, deoarece nu este compatibil cu tipul vostru de ten sau conține ingrediente care afectează pielea.

Din fericire există o metodă prin care puteți folosi creme anti-rid fără a suferi efectele secundare: produsele cosmetice organice sunt mult mai sănătoase și nu provoacă daune pielii și organismului. Evitați să cumpărați produse cu parabeni, și parfumuri sintetice în cantități ridicate etc. Tot din fericire, cosmetica naturistă oferă o gamă largă de produse anti-rid, câte unul pentru fiecare tip de ten și câte ceva potrivit pentru fiecare stadiu al pierderii elasticității pielii. Găsiți aici o listă cu câteva produse pe care le recomandăm.

Comentariul tau