Lavanda și efectele ei benefice

Data: 13.08.2012
Lavanda și efectele ei benefice

Lavanda este o plantă mediteraneană, perenă cunoscută în întraga lume pentru efectele benefice ale florilor ei, dar și pentru mirosul plăcut al acestora. În Europa este cultivată industrial atât în Franța, cât și în Croația și sudul Italiei și este foarte apreciată de creatorii de parfumuri și cosmetice organice.

În ultimii ani lavanda a devenit indispensabilă în cutiuța cu cosmetice a oricărei femei, dar și în trusa de barbierit a bărbaților. Este cunoscută pentru proprietățile calmante și de relaxare a pielii și musculaturii, pentru proprietățile detoxifiante și pentru o multitudine de alte beneficii.

În primul rând, lavanda relaxează. Folosirea ei în aromoterapie este recunoscută grație efectului calmant al plantei. E motivul pentru care se folosește în uleiurile de masaj, sărurile de baie, spumele de baie și ale produse asemănătoare. Nu doar miroase frumos, ci are un efect certificat de nenumărate cercetări: această aromă stimulează zonele din creier responsabile cu relaxarea.  Din această gamă vă recomandăm inimioare pentru baie cu lavandă.

Propritățile medicale ale lavandei îi conferă o gamă largă de uzuri care pe lângă abilitatea de a mangâia sufletul prin mireasm divină, mai alină și trupul prin efectul dezinfecant si vag antibiotic. Mai exact, orice produs care conține câțiva stropi din acestă plantă divină poate elimina acneea și alunga cefaleele. Așadar, data viitoare când manghina durerii de țeastă îți preseză malevolent tâmplele, cum ar fi ca în locul unui analgezic industrial să te tratezi cu o baie în apă cu levănțică?

Dacă am pribegit în zona ”vieții sănătoase” hai să poposim și la raionul de ceaiuri. Nu cred că inufuzia diferitelor plante în apă fierbinte mai are nevoie de reclamă pozitivă. Dar cum rămâne cu indulcitorii? Infuzia este savurabilă și în stare naturală, dar există un număr mare de persoane ”dulci” care-și preferă licoarea într-o stare asemănătoare de agregare. Astfel, o linguriță de lavandă zdrobită se combină extraordinar cu zahărul brun și completeză perfect aroma fină a multor ceaiuri.

Vă recomandăm un sfârșit de vară mediteranean cu o doză cât mai sănătoasă de levănțică.

Comentariul tau