Protecția solară pentru copii

Data: 17.08.2012

Există o vorbă din bătrâni: ieși copile și râzi la soare. Îndemnul este unul foarte sănătos, deoarece copii, mai mult decât adulții, au nevoie de vitamina D și este cunoscut faptul că soarele ajută la activarea acesteia în piele. Vitamina D este cea care fixează calciul și îi ajută pe micuți să aibă oase sănătoase și puternice, dinți frumoși și, în general, un tonus mai bun.

Însă toate mămicile știu că ultravioletele sunt nocive pentru piele și că nu este sănătos nici pentru adulți, nici pentru copii, să fie expuși acestora o perioadă îndelungată de timp.

Pentru a păstra un echilibru între nevoia de vitamina D și nevoia de protecție solară, vă propunem să urmați câțiva pași simpli, dar esențial pentru sănătatea celor mici.

1. Niciodată copiii nu vor fi expuși la soare în intervalul orar 11:00 – 16:00 pentru o perioadă mai lungă de 20 minute

2. În permanență, atunci când sunt expuși la soare, copiii trebuie să poarte pălăriuțe care să le protejeze fața și gâtul de soare. Aceste zone sunt foarte sensibile și se pot arde repede

3. Îmbrăcați copiii în haine deschise la culoare, lejere, din materiale naturale, preferabil in sau bumbac fin

4. De fiecare dată când sunt expuși la soare, copiii trebuie protejați corespunzător, așa că folosiți cu încredere cremele de protecție solară. Însă țineți cont că aplicarea fotoprotecției trebuie făcută cu 30 de minute înainte de expunerea la soare și trebuie repetată de fiecare dată când copiii ies din apă, dacă sunt la plajă sau la piscină.

5. Folosiți creme de protecție solară cu SPF mare, preferabil 50, chiar dacă copiii sunt deja bronzați. Crema cu FPS 50+ oferă protecție maximă împotriva razelor solare pentru pielea fină a bebelușilor și copiilor. Are un spectru larg împotriva razelor UVA, UVB, UVC. Crema delicată este absorbită rapid și acționează imediat după aplicare. Este rezistentă la apă și poate fi folosită cu succes în vacanțe.  Noi vă propunem să încercați crema de protecție solară bio pentru bebe & copii.  Uleiurile organice de rodie, masline și nuci de Macadamia hidratează intens, iar extractul de cătină și luminiță protejează pielea foarte sensibilă.

Comentariul tau