Remedii împotriva căderii părului

Data: 24.08.2012
Remedii împotriva căderii părului

Ni se întâmplă tuturor. În mod normal, scalpul pierde în jur de 40-60 fire de păr pe zi iar când acest număr ajunge aproape de 100, putem vorbi deja de căderea excesivă a părului.

Primul lucru pe care îl poţi face în procesul de prevenire a căderii părului este să descoperi cauza acestuia pentru a putea căuta tratamente corespunzătoare. Există multiple cauze ale căderii părului. Printre acestea se numără dereglările hormonale, anticoncepţionalele folosite necorespunzător, alimentaţia, stresul, medicamentele puternice şi unele boli. Alte cauze pot fi periatul prea brutal, vopsirea părului, şampoanele agresive şi curele de slăbire.

Îngrijirea părului începe de la spălare şi de aceea trebuie să fim atenţi la ce produse folosim (unele pot fi prea concentrate) şi la cât de bine ne clătim părul. Pentru fortificare  noi vă recomandăm Şamponul regenerant cu cofeină Alva. De asemenea, spălatul şi uscatul excesiv pot duce la căderea părului.

Un alt factor important este periajul. Periile de păr trebuie să aibă dinţii rotunzi şi cât mai îndepărtaţi şi nu se recomandă periajul părului ud. Mai mult, un balsam de calitate poate ajuta părul foarte mult. Puteţi începe cu Balsamul pentru păr cu cofeină Alva.

Putem ajuta părul să rămână sănătos şi din interior. O dietă echilibrată care conţine legume şi fructe din belşug şi alimente bogate în fier, vitamine şi siliciu conferă putere părului. Dacă pierderea părului are o cauză medicală, recomandat ar fi consultarea unui specialist.

Există numeroase măşti de păr pe care le poţi face acasă. Cea mai eficientă este următoarea: amesteci două linguri de ulei de măsline cu un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie şi aplici amestecul omogenizat pe părul curat tip de 30 de minute.

Tu cum îţi îngrijeşti părul?

Comentariul tau