Cum ne îngrijim picioarele

Data: 07.09.2012
Cum ne îngrijim picioarele

Fie că ne uităm prin reviste sau ziare, că ne uităm la televizor sau mergem la evenimente se întâmplă să admirăm fără să ne dăm seama, picioarele frumoase ale colegelor sau prietenelor noastre. Dincolo de simpla admiraţie, multe dintre noi am vrea să ştim cum putem avea şi noi picioare îngrijite şi plăcute la vedere.

Indiferent de anotimp, dar mai ales în sezonul rece, picioarele au nevoie de o atenţie deosebită. Vara pentru că le expunem şi toamna sau iarnă, pentru că frigul usucă pielea şi duce chiar şi la degerături. De aceea e bine să ţinem cont de câteva sfaturi care pot îmbunătăţi calitatea picioarelor noastre.

Pentru început, când vine vorba despre îngrijirea picioarelor, avem nevoie de un lighian cu apă caldă şi un prosop moale. În apă se pot adăuga: coji de portocale, ulei de tei, de mentă sau de măsline. Dacă aveţi, puteţi adăuga şi petale de trandafiri. Cremele hidratante sunt de asemenea o soluţie bună. Le puteţi aplica după baia cu uleiuri, mai sus menţionată, după ce aţi tamponat picioarele şi le-aţi uscat cu prosopul. Aplicați creme reparatoare dacă pielea este afectată puternic de deshidratare.

Pe lângă îngrijirea de bază, la nevoie, după o zi obositoare în care aţi stat în picioare, aţi urcat şi aţi coborât sau aţi purtat tocuri incomode se poate face şi o îngrijire specială. În acest caz picioarele se vor îmbăia într-un lighian cu apă fiartă în combinaţie cu mentă, cimbrişor, roiniţa sau muşeţel. Pentru a calma oboseala, puteţi masa picioarele cu o piatră ponce. Săpunul cu un nivel ridicat de glicerina este şi el un factor eficient pentru calmarea şi îngrijirea picioarelor. Pentru un efect sporit vă puteţi încălţa cu ciorapi de bumbac preîncălziţi, completând cu un somn în timpul căruia să ţineţi picioarele ridicate pe o perină, puţin mai sus de nivelul capului.

Dincolo de oboseala şi îngrijirea cotidiană, picioarele noastre se confruntă şi cu probleme mai grave uneori. Aceste probleme pot fi: mirosul urât, bătăturile sau verucile.

Mirosul neplăcut

Acesta poate fi evitat dacă acordăm atenţie picioarelor noastre prin a nu purta două zile la rând aceeaşi pereche de pantofi, în primul rând. În al doilea rând în fiecare seară le putem îmbăia într-un lighian cu apă caldă, iar apoi putem folosi o cremă hidratantă. Când ne ştergem picioarele este foarte important să insistăm în zona dintre degete, iar vara să purtăm cât mai des posibil sandale.

Bătăturile

Acest tip de afecţiune poate fi îndepărtată cu ajutorul cremelor speciale pe bază de plante, care acționează în profunzime. Vă recomandăm Balsamul împotriva bătăturilor de la Alva.

Verucile

Verucile mai sunt cunoscute şi sub numele de negi plantari. Ei apar în adâncimea pielii tălpilor şi se vindecă, cu tratament homeopatic dacă nu dispar în decurs de un an. Pentru un tratament la domiciliu vă recomandăm să folosiți o loțiune utilă și împotriva micozelor, pentru a combate posibilele complicații.

Este o mare greşeală neglijăm  îngrijirea picioarelor. Tratamentul nu este doar pentru picioare sau pentru a fi şi noi admirate, tratamentul este pentru noi, pentru binele nostru, pentru timpul pe care ni-l acordăm.

Comentariul tau