La ce este bun uleiul de măsline

Data: 24.09.2012
La ce este bun uleiul de măsline

Nu degeaba uleiul de măsline este numit “aurul lichid”. Acesta este bine cunoscut pentru proprietățile sale în alimentație, cosmetică și  medicina naturistă.

Uleiul de măsline este ideal pentru prăjit, păstrându-și valorile nutritive mai bine decât alte uleiuri. Ca și tipuri avem: uleiul virgin, uleiul extravirgin al cărui procentaj de acizi grași este sub 0,8%, uleiul de măsline pur și cel presat la rece. El contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grași nesaturați 85%, acizi grași saturați etc.

Uleiul de măsline contribuie la vindecarea gastritei și a ulcerului. El poate fi folosit și ca laxativ și are proprietatea de a întârzia procesul de îmbătrânire. El poate diminua probleme de inimă și cancerul de colon când este consumat în fiecare zi. Cei mai mari consumatori sunt speniolii și grecii  care consuma mai bine de 20 de litri anual, de persoană.

Uleiul de măsline în cosmetică

Uleiul de măsline are un conținut foarte mare de antioxidanți. Deoarece conține vitaminele E și A, acesta protejează pielea împotriva efectelor nocive ale soarelui.

Uleiul de măsline puteti să-l găsiți în creme, în măști pentru ten și păr.  Contra căderii părului se fac măști împreună cu albuș de ouă și zeamă de lămâie. Uleiul de măsline curăță și înmoaie pielea, o hidratează și o regenerează. Uleiul de măsline este util și pentru mâini și unghii. Noi vă recomandăm Săpunul de Alep pentru îngrijirea pielii iar pentru păr avem Masca cu cătină și măsline. Mai puteți folosi și Loțiunea tonică cu portocale și măsline pentru o îngrijire naturală.

Comentariul tau