Îngrijirea corectă a părului

Data: 15.10.2012
Îngrijirea corectă a părului

Podoaba capilară este una dintre cele mai importante comori ale unei femei. Ne place să avem părul cât mai lung, cât mai des, cât mai drept sau cât mai ondulat. Ne pretrecem ore în șir în fața oglinzii aranjându-l, pieptănându-l sau, de cele mai multe ori,agresându-l fără să ne dăm seama.

Poate nu pare ceva grav faptul ca îți întinzi părul cu placa de două ori pe zi sau că folosești foehn-ul foarte des, însă pentru structura firului tău de păr este un adevărat coșmar.

Tu știi să-ți îngrijești corect părul?

Spălatul părului este un pas important în ritualul de îngrijire. Apa cu care ne spălăm pe cap nu trebuie să fie nici foarte fierbinte, nici foarte rece. Apa foarte fierbinte dă peste cap activitatea normală a glandelor sebacee și poate provoca apariția mătreții sau îngrășarea excesivă a părului.

Știai ca părul trebuie șamponat de două ori? O dată pentru a îndepărta praful, iar a doua oară pentru a permite părului să ia din valorile nutritive și regeneratoare ale șamponului.

Balsamul de par este și el o componentă esențială pentru îngrijirea părului. Aplică-l doar pe lungimea firului de păr, nu și la rădăcina acestuia și lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute, după care clatește din abundență cu apă calduță. Dacă părul tău este uscat și lipsit de viață, poți folosi și o mască de păr hrănitoare sau un ulei de păr pentru volum și strălucire de satin.

Hair-stylistii de renume recomandă chiar să ne schimbăm șamponul o dată la 3 luni, pentru că părul se obișnuiește deja cu tratamentul primit și nu mai răspunde la fel de bine la el.

Înainte de a folosi foehn-ul, placa de par, ondulatorul sau orice alt aparat care emite căldură, ar fi indicat să aplici un strat protector de ulei pe vârfuri, pentru a evita despicarea și ruperea lor. Când părul este ud, ar fi de preferat să-l descurci folosind degetele, nu peria sau pieptanele, pentru că riști să îți rupi multe fire de păr sau să-l încurci și mai tare.

Pentru un aspect frumos și sănătos, tunde vârfurile o dată la două luni și consumă alimente sănătoase și bogate în vitamine care să îți mențină părul tânăr, rezistent și strălucitor.

Comentariul tau