Secretele machiajului de seară

Data: 17.10.2012
Secretele machiajului de seară

Machiajul de seară este, de cele mai multe ori, unul în culori mai putenice decât cel de zi, care să evidențieze fie ochii, fie buzele, fie pe amândouă. Nu trebuie să ne fie frică să încercăm culori mai îndrăznețe, deoarece lumina artificială și umbrele vor oferi machiajului nostru  note de senzualitate și feminitate pe care nu le putem obține în cursul zilei.

Dacă fața prezintă imperfecțiuni sau asimetrii, folosim două nuanțe de fond de ten. Aplicăm nuanța mai închisă în zonele pe care vrem să le micșorăm, iar cea deschisă în zonele pe care vrem să le ”luminăm”. 

Nu aplicăm fondul de ten cu degetele, ci cu un burețel cosmetic din latex (cauciuc natural) care are porii foarte fini. Bureții din materiale sintetice, cu porii mari, zgârie fața și pot lăsa urme neplăcute. Înainte de aplicare se umezește burețelul, pentru a ajuta fondul de ten să se întindă cât mai uniform. Aplicăm dinspre mijlocul feței înspre margini și dinspre frunte înspre bărbie.

Corectorul se aplică peste fondul de ten, în zona ochilor, sub formă de semilună și se estompează cu atenție, să nu rămână urme distincte între corector și fondul de ten. Coșurile sau punctele negre se pot masca cu fard corector sau fond de ten, deși este de preferat să vizităm o cosmeticiană dacă vrem să scăpăm definitiv de ele.

Pentru a oferi machiajului un aspect cât mai natural, folosim o pudră de obraz, neutră. Pudra se aplică peste fondul de ten bine întins și uscat, cu ajutorul unui pamatuf mare, special pentru make-up. În cazul în care avem ten acneic, înlocuim pamatuful cu un tampon de vată sau cu un puf de vată lavabilă.

Ochii sunt foarte importanți în machiajul de seară. Pentru a obține un look deosebit și a atrage privirile fără a fi ostentative, folosim mai multe nuanțe de fard de pleaope, pentru a crea iluzia unui joc de culori. Bineînțeles, avem grijă să potrivim culorile, pentru a nu da impresia de strident. În general, combinațiile potrivite de culori sunt recomandate de Alva Green Equinox în fiecare ”turn” de fard de pleoape. Folosim dermatograf și tuș, însă avem grijă să se potrivească formei ochilor noștri. Cel mai bine este să exersăm în oglindă înainte cu câteva ore, pentru a știi exact ce ni se potrivește. În cazul în care avem ochii mari și rotunzi, nu folosim dermatograf negru pentru partea inferioară a ochiului.

Înainte de a aplica rimelul, ondulăm genele cu un cleștișor special. Rimelul va fi mult mai ușor de aplicat și privirea va părea mult mai luminoasă.

Pentru machiajul de seară folosim întotdeauna un fard de obraz de tip pudră. Dacă aplicăm puțin fard auriu peste stratul de ruj, buzele vor părea mai pline și mai senzuale. Dacă, dimpotrivă, vrem să diminuăm volumul buzelor, putem folosi pe marginile lor fond de ten. De asemenea, o culoare mată a rujului scade din volum, în timp ce un gloss sau un luciu de buze cresc volumul lor.

Comentariul tau