Scapă de kilogramele în plus!

Data: 22.10.2012
Scapă de kilogramele în plus!

Dacă reținem apă, ne îngrășăm disgrațios. Nu cred că își dorește cieneva asta, așa că haideți să descoperim împreună cum să scăpăm de reținerile de apă.

În primul rând, ar trebui să știm de ce reținem apă. În funcție de simptome, putem identifica mai multe motive. Dacă ne simțim balonate și ”pufoase”, nu reușim nicicum să scăpăm de celulită, ni se umflă gleznele și uneori chiar și degetele de la mâini par mai umflate, de vină pentru reținerea apei este dieta nesănătoasă, bogată în sare, zahăr și grăsimi sau prăjeli.

Este adevărat că dereglările hormonale, problemele hepatice, renale sau chiar unele contraceptive pot avea și ele același efect. Însă, în general, de vină este alimentația nesănătoasă. Dacă încercați metodele de mai jos pentru o perioadă suficientă de timp și tot rețineți apă, apelați la un doctor, pentru că problema voastră este una mai complicată de atât.

Pentru a scăpa de apa din organism trebuie să adoptăm o dietă sănătoasă. Alimentele potrivite pot fi cel dintâi aliat al nostru. E bine să mizăm pe cele cu un efect puternic diuretic, adică bogate în potasiu. Ele pun rinichii la treabă și nu permit cumularea de apă în exces. Bananele, cartofii dulci, pepenele roșu, broccoli, roșiile, somonul, castraveții, sfecla roșie, morcovii și anghinarea trebuie să facă parte din meniul zilnic. Ar fi bine dacă nu ar lipsi nici ananasul, un aliment vedetă când vine vorba despre efectele antiretenție de apă – se recomandă să îl consumăm proaspăt, nu sub formă de compot.

Poate sună ciudat, însă hidratarea ne ajută să scăpăm de apa din organism. Cu cât organismul primește mai multe lichide, cu atât reține mai puține, pentru că nu mai are tendința de a-și face provizii de apă. Pe lângă apă (obligatoriu plată!), este bine să adăugăm pe meniu ceaiuri diuretice (de cozi de cireșe, păpădie sau soc).

Este important să fim atente și la alimentele interzise. Acestea sunt: băuturi carbogazoase, produse prea sărate sau foarte dulci, lactate (iaurtul în cantități moderate este o excepție), carnea roșie, făina albă și produsele care o conțin, fasolea, mazărea, merele, strugurii și alte alimente care balonează.

Comentariul tau