Cum ne protejăm de răceală

Data: 24.10.2012
Cum ne protejăm de răceală

Este din nou acea perioadă din an. Perioada când toţi din jurul tău, la unison, îşi suflă nasul, tuşesc, fac febră şi se plâng de dureri de gât sau de cap. Te poţi feri cumva de aceste simptome?

Noi zicem că da. În primul rând, vitaminizează-te. Mănâncă mai multe fructe şi legume de sezon şi ia suplimente de vitamine. Vitamina C este vitală, din citrice sau din pastile. Bea apă cât mai multă pentru a elimina toxinele din interior. Hidratarea stimulează imunitatea corpului tău, făcându-l să funcţioneze mai bine.

Protejează-te de bacterii. Spală-te pe mâini cu săpun mai des pentru a nu lua bacterii de pe cele mai comune obiecte. Dormi bine. Deşi insomniile sunt la modă, un somn liniştit şi de calitate poate face minuni pentru sănătatea ta: îţi întăreşte sistemul imunitar şi elimină microbii din organism. Dimineţile ai putea să le începi cu o înviorare.

Ieşi la aer şi relaxează-te, te va ajuta să te simţi mai bine. Aerul curat este important. Fă mişcare cât mai multă, mergi pe jos de la serviciu din când în când. În timpul exercitiilor, celulele imunitare circulă mai rapid prin organism omorând un numar mult mai mare de viruşi şi bacterii. Oamenii care merg pe jos peste 30 de minute în fiecare zi s-au dovedit a fi mai sănătoşi decât oamenii sedentari. Dar atenţie, nu uita să te îmbraci bine când ieşi din casă.

Bea ceaiuri. Obişnuieşte-te să bei în sezonul rece cel puţin o cană de ceai pe zi. Ceaiul te încălzeşte, te hidratează, te protejează de o multitudine de afecţiuni şi este antioxidant. Pune miere şi lămâie în ceai pentru a alunga răceala. Încearcă Ceaiul nostru înfloritor.

Ce alte soluţii de prevenire a răcelii cunoşti?

Un comentariu la “Cum ne protejăm de răceală”
  1. Eu mă imunizez din timp cu Echinacea Supreme de la Forever, și lămâie multă.

Comentariul tau