Ce mai recomandă specialiștii în frumusețe

Data: 31.10.2012
Ce mai recomandă specialiștii în frumusețe

De la un blush roz, make-up inocent și lip-gloss în culori naturale, până la ochi conturați cu albastru cobalt, trendurile în machiaj din această toamnă sunt mai colorate ca oricând. Accesoriile de păr, cu pietre prețioase sau o coafură simplă, cu părul prins într-o coadă împrletită sunt la mare căutare.

Obrajii îmbujorați

Blush-ul roz pal a fost văzut în look-urile modelelor de la Michael Kors, Shiseiso sau Dior. Este vorba de obrajii îmbujorati pe care îi ai după ski sau o oră petrecută în cada cu apă caldă. Look-ul este foarte natural, inspirat, la Dior de exemplu, din machiajul balerinelor.

Cum obținem acest aspect în caz că nu avem blush-ul cu noi? Folosim rujul ca blush. Trasăm linii subțiri cu un ruj roșu sau roz închis pe obraji și le amestecăm cu un burețel cosmetic pe care am pus puțin fond de ten. Folosim același ruj și pentru buze.

Păr lucios și coafat cuminte

Dacă în anii trecuți au fost în mare vogă coafurile sălbatice și rebele, toamna aceasta se poartă părul prins într-o coadă împletită și ”cumințit” cu spumă sau gel. Se poartă coafurile de tip școlăriță, cu o coadă simplă sau împletită, fără fire rebele. O posibilă “vinovată” pentru acest look este Katniss Everdeen din filmul The Hunger Games.

Pentru a realiza coafura, punem puțin gel de păr pe palme și le trecem pe toată lungimea firului. Uscăm părul cu uscatorul timp de câteva minute. Facem o cărare într-o parte și prindem părul cu un elastic la baza cefei. Îl împletim și îl prindem din nou cu un elastic la vârfuri. Nimic mai simplu!

Bijuterii și acesorii prețioase

A revenit moda prințeselor urbane, deci obligatoriu au reapărut accesoriile prețioase pentru păr și bentițele stil Gossip Girl. Bentițele în stil baroc sau bandele prinse peste coc  ne conferă un look princiar și prețios. Aceste ornamente de păr pot schimba chiar și cea mai simplă ținută. Trebuie să căutăm bentițele cu pietre strălucitoare, dantelă, fundițe prețioase sau orice ornament pentru păr care ne face să arătăm ca niște prințese.

Manichiură french colorată

Dacă până în acest an atunci când vorbeam despre manichiură franțuzească ne gândeam la culori neutre, nude și o umbră de alb, acum manichiura s-a adaptat noilor tendințe colorate, devenind mai mult urbană decât clasică. Totuși, simplitatea rămâne aceeași. În această toamnă uitați de albul clasic pentru vârfurile unghiilor și optați pentru culori puternice și îndrăznețe.

Baza poate rămâne neschimbată, crem sau poate deveni și ea o culoare puternică, potrivită cu cea pentru care am optat în cazul vârfurilor. Marile case de modă propun chiar negru pentru vârfuri, cu mențiunea că restul unghiei să aibă o culoare crem, lila sau roz pal.

Ochi dramatici

Nuanțele de culori preferate de designeri pentru această toamnă sunt violet, smarald sau smokey maro. Se colorează întreaga pleoapă cu un fard maro, concentrându-ne pe pigmentarea a două treimi din partea exterioară. În sfertul de pleoapă interioară se folosește un fard mov. Nuanța de smarald se aplică în centrul pleoapei, amestecând bine culorile cu ajutorul unei pensule. Pentru definire, se conturează baza pleoapei înspre exterior, cu maro. Chiar în colțul interior al ochiului, se aplică puțin fard auriu, pentru luminozitate.

Un alt look de machiaj pentru ochi este cel cu smokey eyes de culoarea cobaltului. Nici nuanțele de pământ nu au fost neglijate în acest sezon.

Comentariul tau