Măştile de faţă – ingrediente, reţete, beneficii

Data: 30.11.2012
Măştile de faţă – ingrediente, reţete, beneficii

Este important ca din când în când să ne ajutăm tenul să se vitaminizeze, să îl curăţăm de impurităţi şi să-l facem mai catifelat cu ajutorul măştilor de faţă.

Fie că facem noi acasă măştile sau le cumpărăm, acestea trebuie să conţină ingrediente naturale, organice şi să se potrivească tipului nostru de ten. Ingredientele principale din care se pot face măştile sunt oul, uleiul de migdale/măsline, mierea, ceaiul verde, vitamina E, laptele, lămâia, iaurtul etc. Aceste ingrediente se pot combina şi se ţin pe faţă în jur de 30 de minute.

Pentru tenul matur măştile sunt de obicei regenerante şi cu efect de întinerire a pielii feţei precum masca facială Special Care cu alun şi rooibos. Este foarte eficientă şi îmbunătăţeste aspectul pielii, îmbogăţind-o cu antioxidanţi şi substanţe calmante şi catifelante. Reface nivelul optim de hidratare al pielii şi reduce ridurile fine. Ingredientele hrănesc pielea şi o protejează împotriva radicalilor liberi.

Pentru tenul mixt sau gras recomandăm pudra de argilă minerală Rhassoul pt curăţare.  Este ideală pt curăţarea naturală temeinică a pielii mixte şi cu impurităţi. Argila este bogată în siliciu şi pătrunde adânc în pori îndepărtând impurităţile şi uleiul în exces, îmbunătăţind starea pielii. Pentru a ajusta „reţeta” dorinţelor personale poteţi adăuga şi ulei de măsline sau sucuri de fructe, precum lămâia. Trebuie să fiţi atenţi ca măştile pe care le folosiţi să fie compatibile cu pielea sensibilă şi alergică.

Pentru pielea uscată recomandăm măştile cu miere şi produse internsiv hidratante. Masca gel hidratantă cu miere de Manuka este folosită pentru hrănirea şi hidratarea intensă a pielii feţei. Marile cantităţi de nutrienţi din plantele conţinute de această mască gel amplifică hidratarea şi strălucirea pielii. Re-energizează şi repară pielea deshidratată.

Tu ce măşti făcute în casă foloseşti?

Comentariul tau