Untul de shea – vital pentru hidratare

Data: 04.01.2013
Untul de shea – vital pentru hidratare

Untul de Shea se obţine din nucile arborelui Shea-Karité, un copac din savana africană, care începe să rodească după aproximativ 15 ani şi poate da roade de calitate maximă abia după 30 de ani.

Shea este un ingredient conţinut în cremele hidratante. Acesta este utilizat în îngrijirea corpului, tenului, buzelor, împotriva defectelor pielii, ca balsam de păr, împotriva vergeturilor şi a celulitei, pentru riduri, pielea sensibilă, arsuri solare sau pentru după epilat. Untul de shea este hidratant, 100% natural şi conţine vitaminele A, K, F şi E.

Untul de shea are nişte proprietăţi uimitoare: este cicatrizant, hidratant, emolient, calmant, dezinfectant, regenerant, protejează împotriva razelor de solare, redă elisticite pielii şi estompează defectele acesteia. Este recomandat pentru toate tipurile de piele. Acesta poate fi nerafinat, rafinat sau înalt rafinat. Este important ca untul de shea să fie nerafinat, deoarece aşa îşi păstrează toate propietăţile, dar face bine pielii şi atunci când este utilizat în compoziţia cremelor.

Natural, untul de shea este în stare solidă, are o culoare glben-gălbuie, miros plăcut şi se ţine la termperatura camerei. Se aplică pe pielea uşor umedă de după duş, în zonele cu afecţiuni dermatologice, pe pielea uscată, în zonele cu celulită sau vergeturi, pe ten pentru estomparea ridurilor, pe pielea delicată a bebeluşilor sau pe scalp. Poate fi combinat cu uleiuri vegetale.

Noi vă recomandăm loţiune de corp cu extract de argan şi shea şi cremă de mâină hidratantă cu shea. Hidratare plăcută!

Comentariul tau