Cătina albă – plantă miraculoasă

Data: 06.01.2013
Cătina albă – plantă miraculoasă

Cătina albă este un arbust  ramificat și spinos care crește în România în diferite zone de la litoral până în regiunile muntoase. Cătina conține vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai găsim celuloză, betacaroten, microelemente precum fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu în cantități mari.

Fructele de cătină sunt utilizate atât în scopuri terapeutice, în anemie și răceli, cât și în scopuri alimentare sub formă de sucuri, siropuri, ceaiuri etc. Cătina inhibă pofta de mâncare, este antioxidantă și are efect anti-ageing. Se folosește atât pentru uz intern cât și pentru uz extern.

Datorită compoziției și prezenței vitaminelor, fructele de cătină se utilizează în prevenirea gripei. Uleiul este utilizat şi în tratamentul unor afecţiuni precum: ulcerul gastric şi duodenal, alergiile, diareea, urticaria, reumatismul, afecţiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice.

Cătina albă este un ingredient principal în cremele de față și corp, aceasta având acţiune nutritivă, revitalizantă şi de refacere a țesutului pielii, cu efect de încetinire a procesului de îmbătrânire. Totodată, cătina albă stimulează regenerarea pielii şi este foarte eficientă în tratamentul arsurilor, rănilor şi diferitelor alte probleme ale pielii.

Noi vă recomandăm crema de mâini cu cătină albă, masca exfoliantă cu cătină albă care îndepărtează delicat celulele moarte de la suprafaţa pielii, susţine regenerarea epidermei şi restabileşte funcţiile naturale ale pielii și uleiul de cătină albă. Uleiul cu cătină albă uniformizeză, întăreşte şi reduce vizibil aspectul ridurilor. Se aplică uşor şi intră foarte repede în piele. Ideal pentru masaj, şi pentru pielea delicată a bebeluşilor.

Comentariul tau