10 sfaturi: cum să ne ajutăm părul să crească mai repede

Data: 23.01.2013
10 sfaturi: cum să ne ajutăm părul să crească mai repede

Noi, fetele, vrem mereu părul cât mai lung căci acesta este un simbol al feminităţii. Unele din noi avem noroc în ceea ce priveşte viteza de creştere a părului, altele trebuie să apelăm la trucuri care să ne ajute părul să fie la lungimea pe care ne-o dorim. Şi nu trebuie să uităm în niciun moment de îngrijire. Câteva sfaturi pentru a avea un păr mai lung şi mai sănătos:

  • Tunde-ţi vârfurile în mod permanent – în mod ironic tăierea vârfurilor îl face să crească mai repede. Le poţi tunde o dată la două luni.
  • Masează-ţi scalpul căci masajul stimulează fluxul sangvin de la nivelul scalpului şi astfel nutrienţii ajung mai usor în foliculul părului. Masează-l de fiecare dată când te speli pe cap timp de 2-5 minute.
  • Renunţă la produsele cosmetice, în exces, care îţi degradează părul. Foloseşte fixativul, spuma de păr doar atunci când este cu adevărat nevoie, maxim o dată pe săptămână.
  • Vitaminizează-te! Cumpără-ţi vitaminele A, B, C şi E sau magneziu, zinc şi fier din farmacii şi mănâncă mai multe fructe şi legume. O alimentaţie echilibrată şi mult somn influenţează în mod indirect creşterea părului.
  • Utilizează o perie de calitatea pentru periajul părului, nu vrei să-ţi rupi părul în timp ce îl piepteni. Periază-l dimineaţa şi seara.
  •  Renunţă la aparatele de coafat care emit căldură foarte mare şi-ţi usucă părul. Şi anume placa de păr, ondulatorul, foehn-ul etc. Foloseşte placa doar o dată pe săptămână şi vei observa diferenţa. Un păr degradat nu creşte. Mai mult, atunci când foloseşti aceste aparate, este recomandat să utilizezi şi un spray care protejează părul de căldura excesivă.
  • Îngrijeşte părul constant. Specialiştii nu pot recomanda un număr de ori când trebuie să te speli pe cap dar atât spălarea execesivă pe cap cât şi neîngrijirea acestuia pot cauza probleme părului.
  • Foloseşte produse de calitate. Noi recomandăm Şamponul regenerant cu cofeină care este perfect pentru creşterea şi regenerarea firului de păr.
  • Apelează la tratamente de păr pe bază de ulei de ricin, ulei de măsline, rozmarin, urzică, ou. Le poţi cumpăra din farmacii sau prepara acasă.
  • Nu-ţi prinde părul prea strâns pentru prea mult timp căci părul se poate rupe.

Oricum, trebuie să ai răbdare, căci părul nu va creşte lung peste noapte şi trebuie să-i oferi multă dragoste şi atenţie. Ce trucuri foloseşti tu pentru a-ţi ajuta părul să crească?

Comentariul tau