Rețete de scrub pentru o piele catifelată

Data: 27.01.2013
Rețete de scrub pentru o piele catifelată

Pentru a avea o piele catifelată care lucește, din când în când trebuie să eliminăm celulele moarte din piele prin procesul de exfoliere.

În principiu, nu este nevoie să cumpăraţi niciun produs special destinat scrub-ului, ci aveți nevoie doar de niște particule abrazive precum zahăr sau cafea, amestecate cu alte ingrediente mai moi. Având în compoziţie particule abrazive care pot distruge bariera naturală a pielii şi pot cauza mai mult probleme decât beneficii în cazul în care sunt foarte tari sau ascuțite, trebuie să avem grijă cât de des folosim scrub-ul și cât de agresivi suntem cu acesta.

Un scrub se poate face în casă astfel: folosiți ingrediente cu particule abrazive precum zațul de cafea, zahăt macinat, sâmburi de strugure, miere zaharisită înmuiate în apă, zeamă de lămâie, uleiuri esențiale de măsline, rozmarin, mentă, levandă, migdale.

Deci zahărul poate fi folosit cu succes pentru exfolierea pielii, nu doar să ne îndulcească, datorită  texturii granulate și a consistenței sale lipicioase. Cafeaua, la fel este un ingredient care face minuni pentru piele. Pentru obținerea unui efect de luminare a tenului, amestecați două linguri de cafea cu o lingură de zahăr și apă. Aplicați masca pe față, executați mișcări circulare blânde, lăsați să acționeze timp de câteva minute, după care îndepărtați-o cu apă călduță.

Pentru pielea mai grasă este nevoie de o exfoliere pe săptămână iar pentru pielea mai uscată, maxim două. Scrub-ul reduce excesul de sebum, elimină celulele moarte și catifelează pielea.

 

Comentariul tau