Întărirea sistemului imunitar cu produse naturale

Data: 13.03.2013
Întărirea sistemului imunitar cu produse naturale

Schimbările bruște de temperatură, diferențele mari dintre noapte și zi, vânt rece, ploaie, toate aceste fenomene sunt specifice sezonului de primăvară. Mai mult, pot fi cauzatoare de viroze, gripe și alte neplăceri care atacă sistemul nostru imunitar. Iar când răceala e aproape, oamenii, în mod aproape instinctiv, se pun să ia pastile și antibiotice. Aceste medicamente, fără un consult medical adecvat, pot să vă facă mai mult rău decât bine. Ele pot să diminueze puterea organismului de a înfrunta alergenii și bacterile și să ne expună în fața bolilor care bat la ușă.

Există însă și alte soluții. Putem să prevenim din timp aceste neplăceri prin câteva soluții simple. Alimentația din acesată perioadă poate avea un cuvânt greu de spus în întărirea sistemului imunitar. De aceea vă prezentăm o listă de produse care au proprietățiile necesare să vă ajute în lupa cu răceala:

  • Ceaiul verde – este o sursă foarte bună de antioxidanți, este foarte util și pentru detoxifierea organismului și poate să fie o sursă de energie benefică. Toate aceste proprietăți ale ceaiului verde, îl propulsează în topul recomandărilor pentru întărirea sistemului imunitar.
  • Scorțisoara – ajută la circulația sângelui și reduce nivelul de zahăr din sânge. Este foarte bună în tratarea extremitățiilor reci cauzate de circulație proastă, ajută la durerile musculare, inclusiv la durerile provocate de răceala.
  • Roșiile și castraveții – conțin cantități mari de vitamina C. Roșiile și castraveții conțin nutrienți care protejează organismul. Iar castraveții conțin și potasiu, calciu și magneziu. O salată de roșii și castraveți va fi o gură de sănătate.
  • Merele și perele  – sunt surse bune de vitamine și minerale, bogate în betacaroten și vitamina C, pot stimula secreția de hormoni tiroidieni și fortifică sistemul imunitar.
  • Peștele – conține vitamina E care este un antioxidant puternic și acizi grași Omega 3 care sunt extrem de importanți pentru sistemul imunitar.
  • Mierea – efectul antiseptic și efectul energizant al acesteia, o recomandă ca aliat de încredere în întărirea sistemului imunitar. Este o sursă de vitamina C și de complexul de vitamine B.
  • Usturoiul – este un antibiotic natural excelent, te ajută să lupți  împotriva răcelilor, este util în cazul problemelor respiratorii și ajută la curățarea ficatului.

În consecință, o alimentație echilibrată, bogată în vitamine, acizi grași Omega 3 și minerale pot să ne ajute să evităm cu succes răceala. Mai mult, nu uitați să dormiți suficient, să vă splălați des pe mâini și să faceți sport. Cu puțină grijă și atenție puteți să aveți un sistem imunitar imbatabil.

Comentariul tau