Celulita, inamicul femeilor

Data: 15.03.2013
Celulita, inamicul femeilor

Indiferent dacă  o considerăm boală sau doar afecțiune a țesutului, celulita este o problemă majoră pentru femeile moderne. Se spune că 8 din 10 femei prezintă această condiție. Contrar credinței populare, nu doar supraponderali suferă de această afecțiune, ea se poate manifesta și în cazul celor slabi. Celulita este defapt o alterare a țesutului conjuctiv datorită acumulării de grăsime, favorizând retenția de apă și toxine. Este prezentă în special în zona coapselor,  șoldurilor și feselor sub aspectul de ”coajă de portocală”.

Care sunt cauzele celulitei?

  • Alimentația. Dacă nu mâncați sănătos și consumați în exces grăsime animală, dulciuri, conserve și semipreparate, efectul va fi vizibil și la nivelul pielii.
  • Lipsa activităților fizice. Știm că poate e enervant spotul cu minim 30 de minute de exerciții fizice pe zi, dar este un sfat cât se poate de bun. Iar cele 30 de minute ar trebui prelungite dacă aveți probleme de greutate și nu aveți condiție fizică.
  • Dereglările hormonale. Indiferent de cauza acestor dereglări, ele pot avea consecințe majore asupra întregului organism, inclusiv în apariția celulitei.
  • Stresul. Poate nu vă vine să credeți, dar este un factor decisiv în apariția celulitei, datorită faptului că provoacă hipersecreție hormonală.
  • Factorul genetic. Similar altor afecțiuni și predispoziția la celulită se moștenește.
  • Consumul excesiv de cafea, alcool și tutun.

Combaterea celulitei

Pentru a scăpa de celulită majoritatea femeilor vor să aleagă calea cea mai scurtă, care necesită un minim de efort din partea lor. Însă, în cele mai multe cazuri drumul este lung și anevoios. Totul depinde de cât de pronunțată este celulita și de forma fizică în care vă aflați. De aceea pentru unele femei utilizarea de creme sau puțin sport este suficient, dar, în cazuri mai avansate, este nevoie de schimbarea alimentației, mult spor și tratamente la nivelul pielii.

Combaterea celulitei devine mai dificilă nu doar datorită greutății ci și înaintării în vârstă, când pielea își pierde din elasticitate. Dincolo de terapiile  cu laser și sistemele de radiofrecvență, care pot avea rezultate imediate dar pe termen scurt, noi recoamndăm schimbarea stilului de viață.

Începeți prin a respecta regula celor 2 litrii de apă pe zi, mâncați multe fructe și legume proaspete. Renunțați la grăsimi animale, încercați să mâncați cât mai multă carne de pui sau de vită, fiartă sau făcută pe grătar.  Înlocuiți gustările nesănătoase cu fructe. Nu mâncați fast-food sau mâncare semipreparată. Evitați mesele bogate în carbohidrați și combinațiile de carne, pâine, paste sau cartofi. Reduceți considerabil consumul de sucuri (de orice fel, în afară de cele făcute acasă din fructe proaspete), cafea, tutun și alcool. Acesta ar fi primul pas – încercarea de a mânca mult mai sănătătos.

În al doilea pas, începeți să faceți sport. Și dacă nu aveți timp să mergeți la alergat sau să vă înscrieți la o sală de sport, faceți niște exerciții acasă. Găsiți pe Internet foarte multe combinații de exerciți fizice ușoare pe care le puteți face acasă.

Iar în ultimul pas, faceți tratamente la nivelul pielii, folosiți creme care să vă ajute la regenerarea celulelor și să vă ofere elasticitate pielii. Căutați creme cu extras de cofeină, are un efect miroaculos în combaterea celulitei. Noi vă recomandăm Crema intensivă anti-celulită Alva.

Urmați acești 3 pași simpli și vă garantăm că pielea va fi mult mai fermă și celulita redusă seminficativ.

Iar veste bună pe care noi o avem este o REDUCERE DE 30% la Crema anti-celulită Alva.

 

Sursa foto.

Comentariul tau