Unghii sănătoase cu produse naturale

Data: 18.03.2013
Unghii sănătoase cu produse naturale

Îngrijirea unghiilor poate să fie o adevărată provocare, în special atunci când problemele se înrăutățesc. Exfoliere, lipsă de strălucire, pete, toate acestea nu doar că oferă unghiilor un aspect neîngrijit, dar sunt și semne că unghiile nu sunt foarte sănătoase. Chiar dacă tăierea unghiilor și aplicarea stratului de lac transparent a intrat multor femei și bărbați în rutină, măsuri suplimentare trebuie luate pentru a avea unghii cu adevărat îngrijite.

Prevenire

Cel mai bun și mai ușor lucru pe care putem să-l facem este să ne protejăm unghiile, astfel încât să nu ajungem să avem probleme deosebite. Câteva reguli de bază în acest sens ar fi:

  • folosirea unei creme hidratante pentru mâini și unghii, după fiecare spălare. O cremă bună  poate să vă ofere protecție atât mâinilor cât și unghiilor, să evite uscarea acestora și să stimuleze procesul de regenerare. Vă recomandăm Crema de mâini cu cătină albă Alva, are efecte foarte bune în acest sens și vă poate ajuta în protecția unghiilor.
  • folosiți mănuși când umblați cu substanțe toxice. Utilizați-le și atunci când faceți curațenie, substanțele de curățare pot să vă atace unghiile.
  • consumați 2 litri de apă. Știm că ați auzit povestea, dar e cât se poate de important, până și unghiile au nevoie de apă.
  • atenție la alimentație. Unghiile fragile, lipsite de strălucire pot fi semne ale unei alimentații necorespunzătoare, iar petele albe pot indica o carență de calciu.

Tratamente pentru unghii

În funcție de afecțiunea unghiilor, puteți obta pentru diferite tratamente. Mai jos găsiți câteva soluții simple și foarte eficiente:

  •  datorată în special dezhidratării unghiei, exfolierea poate fi combătută prin utilizarea unui tratement cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Combinați cele două ingrediente și încălziți-le, fără a le face prea fierbinți. Țineți unghiile în compoziție până se răcește. Aplicați în fiecare seară dacă unghiile sunt doarte deteriorare sau săptămânal ca măsură de prevenție.
  • ruperea unghiilor se poate datora lispei de vitamina A. În farmacii găsiți să cumpărați flacoane de vitamina A, sub forma unei substanțe uleioase. Masați unghiile în fiecare seară cu acestă substanță și veți observa rezultate imediate.
  • pentru a întări unghia și a preveni numeroase afecțiuni puteți opta pentru un ulei complex, care să vă asigure hidratarea unghiei și necesarul de acizi grași esențiali (Omega 3) și vitamina E. Efecte foarte bune puteți obține cu Uleiul de semințe de fructe de cactus organic,este extrem de hrănitor și hidratant.
  • împotriva petelor de pe unghii, puteți utiliza un amestec din jumătate de lămâie stoarsă, o lingură de glicerină și 2-3 linguri de apă de trandafiri. Ungeți unghiile cu acest amestec în fiecare seară timp de 10-15 zile și veți observa diferențe semnificative.

Aceste tratamente vă vor fortifica unghiile, le vor reda strălucirea și aspectul sănătos.

Comentariul tau