Tratament pentru mâini uscate

Data: 20.03.2013
Tratament pentru mâini uscate

Se pare că iarna nu vrea încă să ne părăsească, de aceea vă sugerăm să nu renunțați încă la mănuși. Specialiștii recomandă protejarea mâinilor de vânt și ploaie, iar utilizarea mănușilor chiar și în luna martie poate să vă ofere un motiv în minus pe a vă face griji pentru piele. Mâinile uscate sunt o problemă pe care foarte multă lume o are în acest sezon. Iar pentru că în concursul de 8 martie v-am întrebat cum vă îngrijiți mâinile, am hotărât să vă oferim și noi o sugestie simplă de îngrijirea mâinilor; un tratament complet pe care îl puteți face cu ușurință acasă.

Urmați câțiva pași simpli și veți avea mâinile protejate și catifelate:

  • Pentru ca tratamentul să fie eficient și pentru unghii, vă recomandăm ca prin pas să îndepărtați orice fel de urmă de lac sau ojă de pe unghii. Utilizați o soluție delicată care să nu vă atace unghia.
  • Pregătiți un scrub pentru a îndepărta celulele moarte și a ajuta la regenerarea pielii. Amestecați 4-5 linguri de zahăr brun cu câteva picături de ulei de argan. Veți obține un scrub foarte eficient și plăcut.
  • Luați o lingură din scrub-ul obținut și plasați-l pe partea superioară a mâini și masați circular dinspre centru spre exterior, acoperind toată suprafața până la unghii. Repetați procesul și în palmă iar apoi pe cealaltă mână.
  • După ce ați întins scrub-ul și ați masat ambele mâini, lasați-l 2-3 minute să acționeze asupra pielii, după care îl îndepărtați cu un burete sau un material de bumbac îmbibat în apă călduță. După ce ați îndepărtat scrub-ul, tamponați mâinile până sunt uscate.
  • Luați două pungi frigorifice de plastic și umpleți 2/3 din pungă cu o cremă hidratantă de mâini. Încălziți pungile cu cremă la mirounde. Nu le lăsați foarte mult, evitați topirea pungilor sau încălzirea excesivă a cremei.
  • Băgați ambele mâini în pungile cu crema caldă și lăsați-le câtvea minute să se hrănescă și să se hidrateze.
  • După 2-3 minute scoateți mainile și masați crema râmasă pe mâini, ștergând excesul.

Este un tratament simplu care nu necesită nici mult timp nici foarte multă îndemânare. Este un tratament sugerat de Skyy Hadly,  fondatoarea unui centru spa pentru celebrități din SUA.

Comentariul tau