Detoxifierea de primăvară

Data: 22.03.2013
Detoxifierea de primăvară

Pentru a ne menține sănătatea și pentru a avea energie pozitivă pe parcursul întregului an este foarte important să ne găsim echilibrul în alimentație și să asiugurăm doza optimă de energie de care organismul are nevoie. Iar pentru că primăvara metabolismul este în schimbare și avem nevoie de mai multă atenție, este momentul ideal să începem detoxifierea. Să eliminăm alimentele nesănătoase și să ajutăm organismul nostru să fie mai puternic. Și pentru că avem la dispoziție tot mai multe fructe și legume putem opta pentru o dietă de detoxifiere ca la carte.

Regulile de bază pentru detoxifiere:

  • fără abateri, cei doi litri de apă trebuie consumați zilnic. Atunci când elimini apa din organism se elimină și o mare marte din toxine.
  • respectați cele 30 de minute de mișcare pe zi. Indiferent dacă faceți puțin sport acasă, mergeți la alergat sau vă înscrieți la o sală de sport, încercați să respectați zilinc doza de exrciții fizice.
  • nu mâncați nimic prăjit și nu beți nimic altceva în afară de apă și ceai neîndulcit. Încercați să înlocuiți chiar și cafeaua de dimineață cu un ceai sănătos.
  • nu consumați dulciuri și alimente care conțin foarte mult zahăr.

Pașii de urmat în dieta de detoxifiere:

  • în prima fază de detoxifiere, scoate carbohidrații din alimentația zilnică. Asta înseamnă că nu veți consuma: pâine, paste făinoase, cartofi, cereale, orez și dulciuri de orice fel.
  • în a doua fază, la două zile distanță se scot din meniul zilnic: carnea, ouăle, lactatele, brânzeturile și uleiurile. Așadar timp de încă două zile veți consuma doar fructe și legume.
  • în a treia fază nu mai consumăm nici fructe. Ceea ce înseamnă că am ajuns în puctul critic al detoxifierii și vom consuma doar legume și apă.
  • în faza cu numărul 4, care ține tot două zile încercați să consumați foarte multe supă și ciorbe. Nu uitați că aveți voie să folosiți doar legume, ierburi uscate, sare și puțin oțet. Nu adăugați ulei!
  • în faza cu numărul 5, care este și ultima, consumați doar legume crude. Preparați salate de crudități, fără să folosiți condimente, oțet sau ulei.
  • dacă ați trecut de toate cele 5 faze, treceți la etapa de revenire. Asta însemnă că veți urma din nou cele 5 faze în ordine inversă, adugând alimentele pe care în prima fază le-ați scos din meniu.

Este foarte simplu, fiecare fază durează 2 zile, asta înseamnă că dieta de detoxifiere durează 18 zile. Este un efort minim pe care îl puteți face pentru ca organismul vostru să fie mai puternic și pregătit pentru întregul an. Dacă vreți ca dieta să fie și mai eficientă măriți numărul de zile, dar nu uitați că toate fazele trebuie să aibă aceeași durată.

 

Comentariul tau