Cremă de corp făcută acasă

Data: 01.04.2013
Cremă de corp făcută acasă

Pentru că iubitorii de cosmetice naturale încearcă și să-și prepare singuri produse acasă, încercăm să vă recomandăm soluții simple pe care le puteți aplica folosind doar ingrediente naturale. Și cum am identificat pielea uscată ca fiind una dintre cele mai frecvente probleme ale acestui sezon și nu numai, vă prezentăm astăzi o rețetă mai complexă pentru a obține o cremă hidratantă ideală pentru îngrijirea pielii.

Pentru rețeta de astăzi aveți nevoie de câtve ingrediente cheie:

  • ceară de albine – radeți o jumătate de lumânare cu ajutorul unei răzătoare sau folosiți ceară pură.
  • unei de jojoba – un ingredient incredibil pentru creme.
  • ulei de avocado – este un ulei foarte ușor care hrănește pielea
  • unt de cacao organic – chiar dacă are o consistență solidă încercați să răzuiți o lingura mare, fără a topi untul.

Sunt ingrediente pe care le puteți obține ușor, iar pentru că ingredientele nu au un miros foarte puternic, pentru un plus de parfum puteți adăuga uleiuri esențiale pe placul vostru.

Acum să trecem la preparare, iar pentru a avea formula universală pentru orice cantitate, vom lua ca și unitate de măsură o cană. Astfel veți avea cotele aferente fiecărui ingredient și veți putea modifica cantitatea cu ușurință.

Pasul I – topiți la microunde sau în baie de aburi până câand nu mai există particule solide:

  • 1/2 dintr-o cană de ulei (amestecați aproximativ 6 linguri de ulei de avocado și 2 de ulei de jojoba)
  • 1/4 ceară de albine
  • 1/4 unt de cacao

Pasul II – încălziți puțin o cană de apă de trandafiri (opțional, puteți să adăugați în apă câteva picături de uleiuri esențiale)

Pasul III – lăsați compoziția cu ceară, ulei și unt să se răcească puțin. Apa și acestă compoziție ar trebui să aibă aproximativ aceeași temperatură, fără a lasa să coboare până la temperatura camerei.

Pasul IV –  compoziția proaspăt topită transferați-o în borcanul în care intenționați să o păstrați și adăugați  treptat apa în timp ce amestecați. Nu vă speriați dacă la început nu se vor amesteca frumos, insistați cu grijă și răbdare și veți obține o cremă albă consitentă.

Puteți păstra crema până la o lună în frigider, timp în care nu își va pierde din proprietăți și va continua să vă hidrateze pielea.

Încercați-o și spuneți-ne ce efecte a avut!

Nu uitați că efecte imediate, fără a vă mai obosi pentru preparare, au cremele organice. Acestea conțin ingrediente 100% naturale și sunt ideale pe termen lung.

 

Comentariul tau