Bumbacul organic – beneficii

Data: 05.04.2013
Bumbacul organic – beneficii

Poate pentru mulți bumbacul organic pare ceva ireal avâd în vedere că vorbim despre o plantă naturală. Dincolo de compoziția propriu-zisă se află și procesul de obținerea al bumbacului, creșterea și cultivarea lui. Fiind una dintre cele mai populare plante din industria textilă, cererea de bumbac este foarte mare. Fapt ce a generat creearea unor culturi de bumbac amplasate greșit sau suprasolicitarea solului datorită îngrășămintelor sintetice și aditivilor de sol. Aceste substanțe utilizate în producerea bumbacului pot afecta atât solul , cât și apa și aerul din mediul înconjurător. În plus, în procesul conversiei bumbacului în țesătură textilă sau altă întrebuințare, se adugă numeroase chimicale. Acestea sunt departe de a fi naturale sau benefice.

Ce înseamnă bumbacul organic certificat?

Atunci când produsul din bumbac poartă pe etichetă o certificare a comerțului organic echitabil înseamnă că atât produsul este natural cât și că procesul de obținere al produsului a respectat niște standarde sticte care au fost verificate. Mai mult, are garanția protejării solului în care a fost cultivat, nu a încălcat drepturile producătorilor locali, asigurând contracte viabile muncitorilor și contribuie astfel la o dezvoltare durabilă.

Care sunt beneficiile utilizării bumbacului organic?

  • protejează mediul – culturile de bumbac organic sunt cu mult mai puțin distructive, având un impact minor asupra solului, apei și aerului. Se utilizează doar pesticide naturale care nu pun în primejdie niciuna dintre speciile de insecte, având rolul de a ține  departe de culturi acești dăunători naturali, fără a-i distruge.
  • susține producătorii locali și agricultorii – toți cei implicați în procesul de obținerea al bumbacului beneficiază de contracte formale și valide, fiind remunerați corespunzător.
  • este durabil – datorită lipsei de chimicale din sol, durata de viață a culturilor este mult mai mare. Solul este hrănit natural, menținând astfel umiditatea și fertilitatea acestuia.
  • este bun pentru pielea noastă – bumbacul organic este pur, nu conține nicun fel de adaos de chimicale sau alte ingrediente. Este delicat inclisiv cu pielea bebelușior, lăsănd-o să respire și nu provoacă iritații.

Așadar, utilizând bumbac organic sunteți atenți nu doar cu pielea voastră ci și cu mediul înconjurător. Este o soluție optimă pentru o dezvoltare durabilă.

Comentariul tau