Mai sănătos cu aloe vera

Data: 12.04.2013
Mai sănătos cu aloe vera

O plantă care crește în special în zonele tropicale și subtropicale din Africa de Sud, America Latina și Caraibe, aloe vera a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri de către  egipteni pentru tratarea rănilor, tăieturilor și arsurilor. Încă de atunci existau întrebuințări atât pentru partea din interiorul plantei cât și pentru exteriorul acesteia, deși cel mai cunoscut și utilizat este gelul din aloe vera.

Acest gel poate fi folosit proaspăr stors din plantă sau integrat în diferite loțiuni și tratamente atât pentru piele cât și pentru păr.

Când folosim aloe vera?

  • Pentru răni și arsuri – gelul din interiorul plantei are rolul de a stimula regenerarea celulelor pielii, diminuează durerea, reduce inflamația și starea de mâncărime. Touși el nu are efect asupra rănilor foarte adânci, care necesită o atenție specială. Frunzele de aloe pot fi foarte bune în cicatrizarea rănilor, datorită substanțelor antibancteriene din compoziție.
  • Pentru probleme ale pielii – eczemele, iritațiile și chiar mătreața pot fi tratate cu aloe vera. În plus este foarte hidratantă pentru piele, hrănind-o și lăsând un aspect plăcut. Este foarte eficientă chiar și în tratarea acneei, efectul antioxidant pe care îl are asupra pielii ajută la uscarea coșurilor.
  • Pentru riduri și îmbătrânirea pielii – are un conținut bogat în vitamine care tonifică și calmează pielea. Aplicată ca scrub, este un bun exfoliator care ajută la regenerarea de celule noi.
  •  Pentru constipație – are un efect laxativ foarte puternic, fiind o alternativă naturală a clasicelor laxative comprimate.

Produse cu aloe vera

Este un ingredient excelent pentru toate loțiunile și cremele hidratante, indiferent de forma sub care este aplicată, aloe vera aduce un plus de sănătate. Iar pentru că noi încercăm să găsim cele mai bune ingrediente pentru produsele noastre, găsiți aloe vera în compoziția următoarelor produse:

 

Comentariul tau