Rodia, elixir pentru sănătate și frumusețe

Data: 19.04.2013
Rodia, elixir pentru sănătate și frumusețe

Un fruct a cărui valoare începe să fie tot mai cunoscută. Deși foarte populară în Asia, rodia acum s-a făcut cunoscută ca fiind una dintre cele mai sănătoase plante. Coincidență sau, dar în Himalaya, una dintre cele mai cunoscute regiuni pentru cultivarea rodiilor, fertilitatea femeiilor a atins cele mai înalte cote, familiile numără în medie 8 copii. Mai mult, acest fruct conține chiar mai mulți anti-oxidanți decât clasicul ceai verde. Iar o singură rodie asigură 40% din necesarul zilnic de vitamina C. Sunt doar câteva proprietăți care fac din acest fruct unul cu adevărat benefic sănătații noastre.

Pentru sănătate

Circulație – împiedică formarea cheagurilor de sânge și ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Astfel, nu doar că protejează arterele dar poate preveni deteriorarea cartilajelor și reduce riscurile apariției osteoartritei. O cură cu rodii va face minuni pentru cei cu astfel de probleme.

Boli reumatice și dureri musculare – este un antiinflamator puternic, calmând dureriile într-un mod spectaculos.

Ficat mărit și excces de greutate – există foarte multe diete care conțin rodii pentru a ajuta în pierderea în greutate. Rodiile au în compoziție un ingredient mai apartea, fucoxantina, care are capacitatea de a reduce grăsimile din corpul uman. Mai mult, în urma unui studiu  coordonat de doctorul Musa Abidov de la Academia Rusa de Stiinte Naturale a dovedit că aceste fructe pot ajuta la  obținerea unor funcții hepatice normale, dacă ficatul este mărit.

Îmbătrânirea tenului – antioxidanții din rodie ajută la neutralizarea radicalilor liberi, întârziind procesul de îmbătrânire. Mai mult, pot fi folosite pentru a ajuta țesutul să se refactă în urma arsurilor de soare.

Consumul de rodii

Atât consumul de fruct cât și integrarea lui în diferite tratamente poate să vă ajute să obțineți rezultatul dorit.

Pentru a vă aduce aportul de vitamina C și a profita de acțiunea benefica a anti-oxidanțiilor, încercați să consumați o salată cu rodii proaspete:

  • o salată verde;
  • o rodie;
  • 2 linguri de suc de mere;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • un cățel de usturoi pisat.

În produsele cosmetice

Foarte mulți cercetători au descoperit efectele acestui fruct și au încercat să îl includă în multe produse cosmetice. Este un ingredient natural care poate să vă ajute:

 

 

 

 

Comentariul tau