Înlăturarea firelor de păr crescute pe sub piele

Data: 26.04.2013
Înlăturarea firelor de păr crescute pe sub piele

O problemă atât de comună incât poate nici nu ar necesita vreo explicație a ceea ce reprezintă. Firele de păr crescute pe sub piele apar în urma îndepărtării părului nedorit cu ceară sau cu lamă de ras. Aceste fire sunt inestetice și adesea dureroase. Iar acum, că suntem atât de aproape de vară, am încercat să ne menținem sănătoși să arătăm cât mai bine în noile costume de baie, ar fi nedrept să ne confruntăm cu acestă problemă.

Cum apar?

Atunci cât folosim cerară, firul de păr este smul de la rădăcină, lăsănd locul sub piele liber până la creștere unui alt fir. De aceea, nu toate firele de păr noi cresute reișesc să străpungă piele prin pori și cresc de-alungul acesteia, riscând chiar să se infecteze. În cazul lamei, firele de păr tăiate sunt foarte ascuțite și pot tăia cu ușorință pielea, crescând în direcția nepotrivită.

Cum putem preveni apariția lor?

NU lăsați porii să se infecteze după epilarea cu ceară, folosiți un antiseptic natural, cum ar fi uleiul din arborele de ceai, sau o loțiune cu proprietăți similare. Mai mult, aplicarea acestei loțiuni după epilare nu este suficientă. Continuați să o utilizați de două ori pe zi în următoarele 48 de ore, până porii de închid. Folosiți un scrub pentru exfolierea pielii o dată la două zile până când firul de păr este vizibil din nou. Astefl veți îndepărta celulele moarte iar porii vor fi deschiși pentru noile fire de păr.

În cazul depilării cu o lamă de ras, regula clasică este să o folosiți în direcția creșterii firului de păr.

Remedii naturale și eficiente

Mierea – funționeză ca antibiotic, aplicați pe firul de păr infectat seara înainte de culcare și lăsați să acționeze până a doua zi.

Aloe vera și ulei din arborele de ceai – o combinație cu putere antiinflamatoare extraordinară, care este ideală după epilare. O obțineți amestecând:

Nu uitați și de rețetele de scrub pe care le puteți prepara acasă, vă vor ajuta enorm în această perioadă.

Comentariul tau