Scorțișoară pentru un ten mai tânăr

Data: 06.05.2013
Scorțișoară pentru un ten mai tânăr

Indiferent că ați avut parte sau nu de zile libere cu ocazia sărbatorii de Paște, tenului îi cade bine mereu să-l îngrijiți și cu această rețetă de scrub cu siguranță veți arăta mai relaxați. Pentru astăzi vă propunem o rețetă pe bază de scorțișoară. Acest ingredient, dincolo de aroma și gustul deosebit pe care îl are în prepararea diferitelor feluri de mâncare poate să fie și un ingredient miraculos în îngrijirea tenului. Scorțișoara stimulează producerea de colagen, iar aplicarea ei directă pe piele poate avea efecte favorabile. De aceea o veți regăsi în compoziția multor creme și măști din comerț.

Pentru ce folosim un scrub de scorțișoară

  • îndepărtarea celulelor moare și stimularea producerii de colagen în piele, pentru fermitate și aspect plăcut,
  • pentru prevenirea și combaterea acneei,
  • pentru îndepărtarea punctelor negre,
  • pentru exfoliere buzelor.

Ingredientele pentru acest scrub sunt ușor de procurat și accesibile:

  • 1 lingură de faină de ovăz
  • 1 lingură de pudră de scorțișoară (dacă nu a aveți pudră, puteți da prin răzătoare un băț de scorțișoară)
  • apă caldă.

Pentru preparare, se adaugă apa caldă peste făina și pudra de scorțișoară până de formează o pastă compactă. Atenție, nu folosiți multă apă, nu vreți să obțineți o compoziție lichidă. În cazul în care vedeți că această compoziție curge, adăugați făină de ovăz, dar nu puneți mai multă scorțișoară.

Aplicarea scrub-ului

Se face prin mișcări circulare pe întreaga suprafață a feței și pe gât. Masați până la cel mult un minut, după care clătiți cu apă rece.

Vă recomandăm să încercați prima dată să o aplicați pe o porțiune foarte mică a feței, scorțișoara provoacă mici ciupituri. Încercați să vedeți dacă nu vă creează o stare de discomfort. Dacă nu o puteți agreea, spălați zona bine cu apă rece.

Senzația de discomfort poate crește dacă puneți pre multă scorțișoară în compoziție sau dacă aveți răni din cauza acneei.

După spălarea fețe, lasați să treaca 10-15 minute până dispare roșeața de pe față pentru a observa efectul.

Sperăm că v-a oferit rețeta perfectă pentru rasfățul și îngrijirea tenului.

Comentariul tau