Topul celor mai sănătoase ingrediente naturale

Data: 10.05.2013
Topul celor mai sănătoase ingrediente naturale

Cu toții am vrea să luăm doar ce e bun din jurul nostru și să ne ferim de tot ce e neplăcut sau nesănătos. De aceea încercăm să folosim cosmetice bio, să mâncăm sănătos, să practicăm sport și să găsim echilibrul perfect între trup și suflet. Pentru a ne înlesni această goană după sănătate și natural, Mama Natură ne-a pus la dispoziție o grădină mare de unde să alegem doar ce e mai bun pentru noi. Dacă ar fi să alegem doar 10 dintre acestea care să ne aducă aportul cel mai mare de sănătate, oare care ar fi?

Algele marine

Folosite pentru propritețiile antibiotice care restituie hidratarea naturală a pielii și o curăță temeinic, algele sunt bogate în minerale care detoxifică, repară și întineresc pielea. Sunt foarte bune și pentru calmarea iritațiilor și relaxarea mușchiilor.

Aloe Vera

Deși am vorbit deja despre proprietățiile aceste plante, vă reamintim că ea este cumoscută ca fiind o plantă de prim ajutor. Gelul din interiorul plantei are efect anti-inflamator și calmează arsurile și iritațiile.

Uleiul de argan

Unul dintre cele mai faimoase ingrediente ale secolului XXI, uleiul de argan face minuni la nivelul pielii și deja este consacrat pe piața producătoare de cosmetice.

Banana

Delicioasa banană,  pe lângă propietățiile nutriționale și beneficiile digestive, ajută la vindecarea rănilor și cicatriciilor.

Nuca de cocos

Un fruct exotic asociat cu insule tropicale, conține agenți care ajută la purificare și vindecare. Laptele de cocos este adesea folosit pentru produse de înfrumusețare a părului, pielii sau unghiilor.

Rodia

Bogată în vitamina B și C, potasiu și antioxidanți, rodia ajută în protejarea pielii împotriva radicalilor liberi.

Lavanda

Originară din Sahara, este o plantă foarte cunoscută cu importante claități anti-inflamatoare și anti-septice. Utilizată în aroma terapie, uleiuri esențiale și multe altele este eficace în înlăturarea durerilor de cap.

Uleiul de măsline

Este ultra-hidratant și are capacitatea de a stimula producerea de colagen și elastină la nivelul pielii.

Voi ce alte ingrediente ați adăuga pe această listă?

 

Comentariul tau