Untul de cupuacu, protectorul frumuseții

Data: 13.05.2013
Untul de cupuacu, protectorul frumuseții

Originar din pădurea Amazoniană a Americii de Sud, cupuacu este un arbore pitic, înrudit cu arborele de cacao care face furori în America. Descoperit recent ca ingredient pentru protejarea și hidratarea pielii, untul de cupuacu este ideal pentru protecția împotriva radiațiilor untraviolete. O altă plată exotică care poate revoluționa piața de cosmetice și nu numai.

Întrebuințările untului de cupuacu

  • este un hidratant excepțional care absoarbe apa foarte repede, fiind bogat în streoli;
  • protejare împotriva UV-A și UV-B, foarte bun înainte de expunerea la soare, protejează pielea și lasă un miros plăcut;
  • îmbunătățesc textura pielii datorită acizilor grași esențial, bogați în fitosteroli;
  • din semințele fructului de cupuacu se obține o ciocolată delicioasă care nu conține cofeină;
  • în America de Sud este renumit pentru înghețata răcoritoare și delicioasă care se prepară din fructul de cupuacu;
  • poate fi utilizat în cocktail-uri fiind foarte dulce și gustos, existând zone în care este folosit chiar și pentru a fabrica dulceață.

Cum utilizezi untul de cupuacu

Aplicat direct pe piele poate aduce îmbunătățiri majore elasticității și apectului pielii, lăsând-o hidratată și catifelată. Untul de cupuacu este incorporat în multe loțiuni și creme, îl regăsiți și în loţiunea de corp pentru bărbaţi Alva.

Fiind bogat în vitamina A, poate fi folosit și în calmarea arsurilor de soare, aplicat pe pielea iritată alungă senzația de arsură și oferă o senzație răcoroasă și plăcută.

Poate încetini și procesul de îmbătrânire al pielii datorită accelerării regenerării prin reținerea apei în epidermă, care va acoperi ridurile.

Știți și alte plante exotice care au astfel de proprietăți pentru îngrijirea pielii?

 

Sursa imaginii: Frutos do Brasil

Comentariul tau