Înghețată sănătoasă, făcută acasă

Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi zilele acestea și ploaia ne-a dat bătaăi de cap, gândul că peste câteva zile trecem în luna iunie ne face să ne gândim la vară. Și dacă e vară, e și înghețată. Pofta oamenilor entru acest delicios desert se internsifică în lunile de vară. Și pentru că ne-am săturat să ne abținem de la acest răsfăț și să-l vedem în toate topurile cu alimente nesănătoase, astăzi vă propunem să nu mai mâncați orice fel de înghețată ci să vă răpiți puțin din timpul vostru pentru a prepara o nghețată delicios de sănătoasă.
De ce avem nevoie?
Vom prezenta o rețetă de înghețată de căpșune pentru că tot suntem în plin sezon. Iar pentru aceasta, în afară de poftă mare și puțină răbdare, am mai avea nevoie și de:
- 3 gălbenușuri de ou
- 250 ml lapte
- 250 ml smântână
- 50 g de miere
- 250 g de căpșune
Preparare
- se spală fructele bine, se rup codițele și se uscă cu un prosop de hârtie;
- se zdrobesc într-un castron și se adaugă jumatate din cantitatea de miere;
- se amestecă fructele și mierea, după care se pun la frigider;
- separat amestecați gălbenusurile, lapte și restul de miere;
- puneți-o pe foc, fără să o lăsați să fiarbă. Când simțiți că se apropie de punctul de fierbere luați-o de pe foc;
- puneți amestecul într-un alt castron, lăsați să se răcească și puneți-l la frigider pentru 3 ore;
- la fiecare 30-40 de minute scoateți-l din frigider și amestecați;
- după răcire scoateți-l și adăugați smântâna;
- puneți amestecul peste căpșunele zdrobite și amestecați;
- după ce ați obținut amestecul final, puneți castronul la congelator.
Servire
Se mănâncă rece și se adaugă puțină mentă.
Va fi un desert minunat pentru întreaga familie.