Sfaturi pentru îngrijirea corectă a dințiilor

Data: 03.06.2013
Sfaturi pentru îngrijirea corectă a dințiilor

Se spune că zâmbetul poate să fie cea mai puternică armă. Iar atunci când avem dinți stricați și o respirație îngreunată, această armă își pierde puterea în totalitate. Reticența în ceea ce privesc consultațiile dentare și renumita frică de dentist fac parte din scuzele cele mai uzuale pe care oamenii le au atunci când vine vorba de igiena orală. Problema este că nu ne îngrijim să putem avea o igienă sănătoasă, astfel am putea prevenii aceste ”vizite” nedorite. Există o serie de lucruri pe care le putem face pentru a avea dinți și gingii sănătoase.

Periajul ne ajută la curățarea dinților

Poate pare incredibil pentru mulți, însă există situații în care felul în care periem dinții este mai important decât pasta folosită. Poate părea plictisitor când am învățat în școală că mișcările trebuie să fie circulare, că trebuie să insităm și să periem timp de 3 minute însă este cât se poate de important. Atenția la periaj și folosirea tehnicii potrivite ne poate ajuta la păstrarea sănătății dinților. Nu uitați că periajul se face după fiecare masă importantă, adică de trei ori pe zi.

Remedii pentru respirația urât mirositoare

Bacteriile din gură pot să vă cauzeze multe probleme. Pe lângă carii și respirație urât mirositoare puteți ajunge la complicații mari dacă nu acordați atenția cuvenită. Există o serie de remedii naturale care pot să vă ajute în astfel de situații, repirația urât mirositoare și sporirea curățirii dințiilor poate fi făcută și prin:

  • mestecarea frunzelor de spanac,
  • menținera nivelului optim de calciu în organism,
  • mâncați o jumătate de lime cu tot cu coajă pentru întărirea gingiilor și prevenirea durerilor de dinți,
  • hidratați-vă corespunzător,
  • faceți gargară cu bicarbonat de sodiu și sare.

Dacă știți și alte remedii naturale nu ezitați să le împărtășiți.

Comentariul tau