Trei modalitați de a scăpa de puncte negre

Data: 17.06.2013
Trei modalitați de a scăpa de puncte negre

Indiferet de anotimp, punctele negre ne dau bătăi de cap. Sunt inestetice și fac tenul să pară mult mai încărcat. În plus, majoritatea le strang și încercă să le scoată fără a știi ce fac și își irită pielea, provoacă iritații și pielea va fi inflamată și va provoca dureri. Ei bine, nu este cazul să apelăm la asemenea metode. Dacă ne îngrijim fața și aplicăm tratamente pentru curățarea porilor, punctele negre vor dispărea ca prin minune. Mai jos aveți trei modalități naturale prin care puteți să scăpați de această problemă.

Exfolierea săptămânală

Acest proces deși dă rezultate, nu trebuie aplicat în excces, dacă faceți o exfoliere zilnică a pielii s-ar putea să vă provocați răni și să expuneți tenulul la infecții foarte urate. Însă, aplicată sptămânal, exfolierea tenului face minuni. O rețetă simpla pentru acest tratament este cea din bicarbonat de sodiu, apă, zeamă de lămâie și zahăr. Se prepară foarte ușor, se amestecă prima data elmenete solide și separate cele lichide după care se combină până se obține o pastă mai groasă. SE aplică pe față cu mișcări circulare, insistând pe zona cu puncte negre. Nu apăsați prea tare, sa distrugeți tenul. După un masaj de 2-3 minute, clătiți cu apă din abundență. Tenul va fi curat și va avea un aspect plăcut.

Curățare cu miere

Dacă aveți o miere care să fie foarte lipicioasă, nu lichidă, puteți face un tratament foarte ușor. Luați o cantitate potrivită pe degete și tamponați foarte repede zonele cu puncte negre. Mizeria din pori de va lipi de miere și vă va curăța fața foarte bine.În plus mierea este un sprijin antibacterial și antioxidant foarte bun. După aproximativ 3 minute în care ați repetat acest procedeu pe toate zonele afectate, clătiți fața cu apă din abundență.

Masca cu argilă

Această mască are rolul de a curăța fața atat de imporități cât și de înlătura aspectul uleios. Aveți nevoie de argilă cometică, apă și oțet de mere. Combinați o lingură de argile cu o jumătate de lingură de apă, jumătate de lingură de oțet de mere și opțional câteva picături de ulei de argan. Amestecați până obțineți o pastă , întindeți-o pe toată fața și lăsați aproximativ 20 de minute să se întărească. Luați un prosop umed și presați-l încet de față să de umezească argila, după care curățați ușor toata fața cu apă călduță.

Simplu și ușor. Voi ce alte soluții mai știți?

Comentariul tau