Soluţii pentru detoxifierea de vară

Data: 01.07.2013
Soluţii pentru detoxifierea de vară

Despre detoxifiere şi importanţa acesteia pentru organism am mai scris şi sperăm că aţi urmat de fiecare dată sfaturile noastre. Important de reţinut este faptul că detoxifierea nu presupune o cură severă greu de urmat, ci doar creşterea consumului de legume şi fructe pentru eliminarea toxinelor care inevitabil ajung în organism.

Cele mai multe toxine ajung în organism ca urmare a consumului lor, dar o cantitate foarte mare de substanţe toxice pătrund în organism şi prin piele. Unele toxine se regăsesc chiar şi în medicamentele prescrise, în aditivii alimentari şi în aerul pe care-l respirăm, fiind astfel imposibil de evitat în totalitate. Odată ajunse în organism, aceste toxine se acumulează de cele mai multe ori la nivelul ficatului care nu mai poate funcţiona în parametrii normali. Astfel că o cură de detoxifiere este mai mult decât necesară din când în când şi te va ajuta să îţi recapeţi energia pentru că va ajuta la îmbunătăţirea tuturor organelor.

Este vară şi temperaturile ridicate ne fac să creştem consumul de lichide. De aceea ne-am propus să vă oferim câteva reţete de sucuri pe care le puteţi pregăti acasă şi care, consumate constant, pot reprezenta soluţia pentru detoxifierea de vară perfectă.

1. Suc de sfeclă roşie, ţelină şi măr (1/2 sfeclă, 2 tulpini ţelină, 2 mere): ţelina are rolul de a elimina toxinele din organism, ajută la îmbunătăţirea digestiei şi poate fi consumată pentru a elimina apa din organism. Combinată cu mărul, care reglează nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arteriala, şi cu sfecla, benefică pentru celulele roşii, rezultă o bătură plină de minerale necesare organismului.

2. Suc de castravete, măr şi lămâie (3 castraveţi fără coajă, 3 mere, 1/2 lămâie): castraveţii, bogaţi în săruri minerale, ajută la fluidizarea grăsimilor, iar acţiunea vitaminei C din lâmăie accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Pentru efecte mai puternice se poate alterna consumul de suc cu apa de castraveţi (obţinută din apă plată şi felii de castravete).

3. Suc de pere, castravete şi ghimbir (2,5 cm rădăcină ghimbir decojită, 1/2 de castravete, 1 pară): para este un laxativ uşor, în timp ce ghimbirul ajută stimularea sistemul digestiv lent. Adăugate sucului de castravete stimulează detoxifierea şi digestia.

4. Suc dulce de spanac (1 leg medie de spanac, 7 morcovi, ananas): spanacul este benefic pentru tensiunea arterială şi reduce riscul de apariţie a cancerului. Combinat cu morcovii, bogaţi în vitamina A, ajută la eliminarea grăsimilor şi la curăţarea colonului. Ananasul are un efect diuretic, contribuind la eliminarea sărurilor şi a apei din ţesuturi.

5. Suc de pepene: pepenele (în special pepenele roşu) este cel mai bun detoxifiant pentru organism. Fiind format 90% din apă, bogat în vitamine şi aminoacizi, hrănitor şi cu un conţinut potrivit de zaharuri, un suc de pepene îţi va asigura energia pe parcursul zilei.

Acestea sunt doar câteva variante din nenumăratele combinaţii pe care le puteţi realiza cu uşurinţă acasă. De reţinut însă este faptul că sucurile nu reflectă necesarul nutritiv al unei cure de detoxifiere, fiind astfel necesare şi alte alimente. Efectele curei de detoxifiere se văd şi se simt rapid, dar te vei putea bucura de el şi peste ani!

Comentariul tau