Reţete delicioase pentru o vară toridă

Data: 26.07.2013
Reţete delicioase pentru o vară toridă

Îngheţata este un desert congelat, care se poate prepara din produse lactate, fructe sau sucuri de fructe, dar şi alte ingrediente precum îndulcitorii sau aromele. Pentru că o găsim într-o paletă variată de arome şi gusturi, îngheţata a devenit una dintre cele mai mari tentaţii ale sezonului estival. Problema cea mai mare când vine vorba de îngheţată este faptul că aceasta este o sursă de aproximativ 350 calorii/porţie şi, în general, conţine cantităţi mari de zahăr şi aditivi alimentari. Pentru obţinerea gustului delicios şi a texturii fine şi cremoase, sunt folosite multe alte ingrediente considerate ca fiind nesănătoase.

Cum transformăm, deci, îngheţata într-o alegere sănătoasă? Noi v-am pregătit câteva reţete pentru îngheţată pe care o puteţi prepara acasă, utilizând doar fructe sau sucuri naturale şi lactate:

Îngheţată curcubeu:

  • 1 ceaşcă piure de zmeură (zmeură zdrobită)
  • 1 cană piure de caise
  • 1 cană piure de prune
  • suc proaspăt de lămâie
  • 4-5 linguri miere

În fiecare piure se adaugă câte 1-2 linguri miere şi câteva linguri suc de lămâie. În vasul pentru îngheţată (sau în pahare de plastic) se pun diferite straturi de piure (în cazul în care utilizaţi pahare de plastic, infigeţi în compoziţie câte un bâţ de îngheţată). Compoziţia se lasă la congelat cel puţin o oră şi se poate păstra în congelator timp de 2 luni.

Îngheţată piersicuţă:

  • 3 piersici decojite şi tăiate
  • 1 ceaşcă zmeură
  • 1 ceaşcă smântână
  • 3-4 linguri miere

Adăugaţi piersicile, smântâna şi mierea într-un blender şi mixaţi până compoziţia devine una omogenă. Adăugaţi bucăţele de zmeură şi turnaţi compoziţia în pahare mici de plastic, în mijlocul cărora adăugaţi câte un beţişor de îngheţată. Puneţi paharele la congelator şi lăsaţi-le timp de 3-4 ore.

Îngheţată pepene delicios:

  • 2-3 felii pepene roşu tăiat bucăţele
  • suc de la 1 lime
  • câteva frunze de mentă
  • 2-3 linguri miere

Adăugaţi toate ingredientele într-un blender şi mixaţi până când compoziţia devine omogenă. Puneţi compoziţia în pahare de plastic, plasaţi în fiecare pahar câte un băţ pentru îngheţată şi lăsaţi paharele în congelator pentru o noapte.

Îngheţată fructe de pădure:

  • 1 cană afine
  • 1 cană zmeură
  • 1 ceaşcă mure
  • 2 căni iaurt
  • praf de vanilie

Mixaţi ingredientele până când compoziţia devine omogenă. Puteţi să adăugaţi şi fructe întregi, după care compoziţia se toarnă în pahare de plastic în care se adaugă beţe de îngheţată. Se păstrează la congelator pentru o noapte.

Puteţi, desigur, să utilizaţi multe alte combinaţii de fructe şi sucuri sau ale ingrediente precum lavandă, vanilie, pudră de cacao sau coajă de lămâie. Important de reţinut este faptul că, în cazul reţetelor care ulitizează lactate, îngheţata trebuie ţinută în congelator mai multe ore şi nu se recomandă păstrarea acesteia mai mult de o lună de zile.

 

 

Comentariul tau