Chlorella – verde pentru sănătate

Data: 19.08.2013
Chlorella – verde pentru sănătate

Chlorella este o algă verde atât de mică încât până la apariţia microscopului oamenii nu au ştiut de existenţa ei. Introdusă în alimentaţie sub formă de supliment, Chlorella este foarte apreciată la nivel global datorită proprietăţilor nutritive şi cantităţii uriaşe de clorofilă (cea mai mare din regnul vegetal) din compoziţia ei.

Sub numele de Chlorella sunt cunoscute câteva mii de specii de alge unicelulare care cresc în apele dulci din Asia şi Australia, acestea fiind printre primele organisme apărute pe Pământ. În ciuda dimensiunilor reduse, aceste alge sunt o adevărată forţă a naturii care ajută la revitalizarea organismului prin compoziţia bogată de vitamine B:

 • B1 – importantă pentru descompunerea carbohidraţilor şi aminoacizilor necesari pentru producerea energiei
 • B2 – metabolizează grăsimile, proteinele şi carbohidraţii
 • B6 – ajută la absorbţia aminoacizilor şi la producerea energiei
 • B12 – recomandată pentru un surplus de energie (pentru că această vitamină se găseşte exclusiv în surse animale, Chlorella este o alegere excelentă pentru vegetarieni).

Pe lângă grupul de vitamine B, Chlorella conţine şi alţi nutrienţi importanţi precum: vitaminele C, K, minerale (fier, magneziu), proteine, aminoacizi şi antioxidanţi. Nu este astfel o surpriză faptul că specialiştii au studiat această algă mai mult decât pe oricare alta pentru a-i descoperi proprietăţile uimitoare. Dintre acestea, cele mai importante proprietăţi de care putem beneficia sunt:

 • Chlorella este un detoxifiant natural eficient – stimulează procesele de detoxifiere la nivel celular şi elimină astfel metalele grele din organism care sunt responsabile pentru nenumărate boli care afectează sistemul nervos, osos sau imunitar
 • întăreşte sistemul imunitar prin activarea celulelor cu rol de apărare
 • conţine substanţe citostatice naturale care au un rol important în lupta organismului cu cancerul (cancer la sân, tumorile cerebrale, cancer la colon şi de rect, cancer de piele)
 • Chlorella stimulează funcţia hepatică şi procesele de regenerare la nivelul ficatului şi reuşeşte astfel să stopeze procesele de destrucţie la nivel hepatic
 • ajută la producerea unei flore sănătoase, ajutând astfel o digestie mai bună
 • Chlorella conţine un complex de substanţe care măresc viteza de reînnoire a celulelor îmbătrânite în organism.

Pentru a vă putea bucura de beneficiile şi de proprietăţile excelente ale acestei alge minune, este recomandat să consultaţi medicul sau farmacistul (pentru stabilirea dozei, în funcţie de afecţiunea care trebuie tratată). Singura contraindicaţie a acestei alge este pentru persoanele care se află sub tratament cu anticoagulante, deoarece compoziţia bogată în vitamina K creşte viteza de coagulare a sângelui. Dacă vă hotărâţi totuşi să o încercaţi, vă spunem că Chlorella se găseşte pe piaţă sub trei forme:

 • capsule – forma de administrare cea mai simplă, iar cura poate dura între 60-90 de zile, nu mai mult de două capsule pe zi
 • pudră – se poate introduce în apă, sucuri, smoothie-uri, dar şi în compoziţia diferitelor mâncăruri
 • lichidă – sub această formă, Chlorella poate fi consumată singură (la început câte o linguriţă pe zi) sau combinată cu apă.

 

 

Comentariul tau