Alimente de vară care te ajută să scapi mai repede de celulită

Data: 21.08.2013
Alimente de vară care te ajută să scapi mai repede de celulită

În zilele noastre majoritatea persoanelor se confruntă cu problemele cauzate de celulită. Contrar aşteptărilor, aspectul de “coajă de portocală” nu apare doar în cazul persoanelor supraponderale, ci şi în cazul persoanelor slabe, creând disconfort în nenumărate situaţii. Cauzele celulitei sunt multiple, iar remediile împotriva acesteia variază de la tratamente complicate la cele mai simple soluţii.

Cel mai important aspect atunci când vă doriţi să scăpaţi de celulită este alimentaţia. Pentru a vedea o diferenţă reală nu este necesar să consumaţi doar anumite alimente în cantităţi industriale, ci doar să vă  folosiţi de ele şi să le introduceţi cât mai des în alimentaţie. Iată câteva dintre alimentele minune care se transformă în aliaţi în războiul cu celulita:

1. Castravetele: – cu un efect diuretic puternic, acesta ajută la eliminarea toxinelor din organism şi limitează formarea celulitei. În zilele toride de vară, castravetele este o sursă de revigorare excelentă, putând fi consumat crud în diverse combinaţii pentru salate
2. Fructele de pădure: – cu o compoziţie bogată în antioxidanţi, murele, zmeura sau afinele previn formarea celulitei. Le puteţi consuma proaspete, în diferite deserturi sau transformate în smoothie-uri delicioase
3. Pepenele verde:  – foarte bogat în antioxidanţi, în special licopen, pepenele verde stimulează circulaţia sanguină şi protejează împotriva problemelor cardiace. Datorită faptului că este compus din aproximativ 95% apă, pepenele roşu este un detoxifiant puternic care limitează formarea celulitei
4. Mărul: -bogat în antioxidanţi şi fibre şi sărac în calorii, acest fruct conţine şi peptide, substanţe care ajută la detoxifierea aparatului digestiv. Lipsa toxinelor nu face decât să provoace absenţa celulitei
5.  Muşeţelul: – datorită conţinutului ridicat de vitaminele A,C,D, de potasiu şi zinc, muşeţelul previne retenţia apei în organism şi formarea celuliei. Fiind şi un diuretic puternic, acesta se consumă de obicei sub formă de infuzii
6. Spanacul: bogat în vitamina A, responsabilă pentru producţia de colagen, acest aliment are şi puţine calorii. Chiar dacă nu face ca celulita să dispară prin minune, consumul de spanac va ameliora aspectul de “coajă de portocală”
7. Sparanghelul: – acest aliment conţine antioxidanţi care drenează toxinele, prevenind astfel formarea celulitei. De asemenea, sparanghelul are o serie de proprietăţi antiinflamatoare şi reduce balonarea
8. Broccoli: – pe lângă compoziţia bogată în vitamine şi minerale, acesta conţine şi acid alpha lipoic, substanţă naturală care împiedică formarea celulitei.

 

 

Comentariul tau