Algele marine şi beneficiile acestora pentru frumuseţe

Data: 28.08.2013
Algele marine şi beneficiile acestora pentru frumuseţe

Alegele marine au fost dintotdeauna un subiect important pentru cercetători, în primul rând datorită utilităţii lor în diverse industrii. Mai mult decât atât, s-a descoperit faptul că aceste organisme ale mediului marin au structuri şi compoziţii benefice pentru îngrijirea pielii. Există numeroase produse cosmetice şi produse organice care utilizează aceste ingrediente minune, dar şi zeci de reţete pe care le puteţi încerca acasă.

Alegele marine sunt împărţite în diferite categorii, în funcţie de proprietăţile pe care le au, dar şi de caracteristicile fizice prin care se aseamănă. Dintre acestea, cele mai cunoscute mari categorii sunt:

  • algele marine verzi – cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi pentru compoziţia bogată în magneziu şi vitamine (A,C,E)
  • algele marine brune – bogate în vitamine (C,E), iod şi cu efecte antioxidante şi detoxifiante
  • algele marine roşii – cu o compoziţie bogată în beta-caroten şi multe proteine, acestea sunt foarte importante pentru circulaţie şi pentru revigorarea tenului obosit
  • algele marine albastre – cu proprietăţi antioxidante puternice, acestea întineresc pielea şi o protejează de radicalii liberi (dintre acestea, cea mai cunoscută este spirulina, folosită pentru a calma şi echilibra pielea, prin cantităţile impresionante de proteine şi vitamina B12).

Indiferent de specie, algele marine sunt foarte bogate în minerale şi vitamine. Aceste ingrediente au făcut ca algele să fie extrase şi prelucrate pentru a fi folosite în industria frumuseţii. Regăsim astfel numeroase creme de faţă şi de corp, tratamente corporale, loţiuni tonice sau tratamente pentru păr în care ingredientul principal sunt algele marine. Noi le-am utilizat în Crema Activă cu argilă minerală Rhassoul din gama Alva. Aceasta se potriveşte pielii mixte, cu tendinţă spre îngrăţare sau pielii cu probleme, pe care o hidratează, matifiază şi protejează.

Pentru a beneficia de proprietăţile acestor organisme minune, puteţi recurge la următoarele tratamente:

  • împachetări corporale cu alge care detoxifică şi hrănesc pielea
  • măşti faciale sau loţiuni tonice
  • geluri şi creme de corp
  • măşti corporale care elimină toxinele şi tonifică.

Algele marine sunt foarte eficiente şi dacă sunt folosite în tratamentele pentru combaterea celulitei. Iată una din cele mai simple reţete pentru un astfel de tratament:

  • Încălzeşte puţin ulei de măsline şi amestecă-l cu pudră de alge marine şi cu 2-3 picături de ulei esenţial de lămâie. Aplică tratamentul pe zonele cu probleme, înfoliază zonele respective şi lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute, după care poţi face un duş.

 

 

Comentariul tau