Parabeni, lauril sulfat și alte câteva substanțe de evitat atunci când alegi un produs cosmetic

Data: 29.10.2013
Parabeni, lauril sulfat și alte câteva substanțe de evitat atunci când alegi un produs cosmetic

Tot mai multe substanțe folosite de ani buni ca ingrediente pentru produsele cosmetice se dovedesc a fi nocive pentru organismul uman, afectând regenerarea celulară și crescând riscul diferitelor afecțiuni. Cosmeticele organice utilizează doar ingrediente atent selecționate, însă în momentul în care achiziționezi un produs nou este important să arunci o privire pe etichetă și să te convingi că acesta nu conține următoarele substanțe: parabenii, coloranții și parfumurile sintetice, lauril sulfatul, glicol propilena sau DEA – TEA.

Parabeni – probabil vedetele acestei liste de “personaje negative”, parabenii apar de regula pe etichetele produselor de make-up, a deodorantelor sau a balsamurilor ca metilparaben, butilparaben, etc.  Sunt asociați cu tumorile cancerigene și cu alte afecțiuni grave.

Lauril sulfat – prezent în multe produse ce produc spumă, aceste substanțe sunt asociate cu iritații la nivelul ochilor și a pielii.

Coloranții sintetici – îi regăsim într-o mare diversitate de produse, coloranții sintetici pot fi recunoscuți după prescurări precum F&DC, urmate de un număr și o culoare. Pe lângă iritații și alergii, aceștia se numără și printre ingredientele cu potențial cancerigen.

Glicol propilena – o puteți identifica de regulă sub denumirea de ethylene/propylene glycol și este prezentă în creme, loțiuni sau mascara. Slăbesc structura celulară și afectează proteinele din der
m.

DEA, TEA – Substanțe ce dau o textură cremoasă produselor. Asociate cu un risc crescut de cancer la ficat sau rinichi.

Comentariul tau