Catina, un remediu eficient impotriva vergeturilor, a arsurilor si a altor afectiuni ale pielii

Data: 06.08.2014
Catina, un remediu eficient impotriva vergeturilor, a arsurilor si a altor afectiuni ale pielii

Catina alba (Hippophae rhamnoides) este o planta recunoscuta atat in medicina naturista cat si in cea clasica pentru calitatile sale remarcabile in tratarea problemelor sistemului imunitar, digestiv, cardiovascular, cat si pentru rolul ei antiinflamator, antisenilitate si de vitaminizare a organismului.   Catina, si in special uleiurile si cremele care contin extracte de catina, au insa o actiune deosebita si pentru tratarea si prevenirea problemelor pielii, de la vergeturi si pana la riduri sau arsuri.

Beneficii catina:

Ca si compozitie, fructele de catina contin pe langa vitamina C (in cantitati de 10 ori mai ridicate decat citricele) si E si un amalgam de alte vitamine (A, B-uri, K), antioxidanti, betacaroten, acizi grasi si microelemente. De o importanta sporita printre acizii grasi este Omega 7, o componenta regasita natural in piele. Cu ajutorul acestuia, preparatele din catina accelereaza vindecarea arsurilor si a ranilor superficiale ale pielii, previn imbatranirea prematura a acesteia si reduc ridurile.

Aplicarea uleiului in perioada de vara, dupa expunerea la soare, este de asemenea benefica, reducand foto-imbatranirea pielii si ajutand la refacerea rapida a arsurilor solare.

Preparatele din catina si-au demonstrat actiunea si in tratarea dermatitei atopice, fiind posibila o ameliorare importanta a simptomelor acesteia.

Organique va ofera o paleta larga de produse bazate pe catina alba din partea a doua dintre cele mai importante nume din industria cosme
ticelor organice – Alva Natural Cosmetics (Alva Sanddorn) si Eco Cosmetics.

 

 

Comentariul tau