Posts Tagged ‘antioxidant’

Uleiul de argan

November 15th, 2012

Uleiul de argan este extras din seminţele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursă de valoare şi rară pentru tratarea diferitelor probleme de natură cosmetică sau chiar medicală. La ce este bun Uleiul de argan este extrem bogat în antioxidanţi precum vitamina E sau Polifenoli, dar şi în acizi graşi esenţiali nesaturaţi (Omega 6). Este compatibil cu orice tip de piele şi este folosit pentru curăţare, îngrijire şi masaj. Uleiul întreţine sănătatea pielii, pe care o înfrumuseţează. Accelerează procesele de regenerare a pielii şi previne apariţia prematură a ridurilor (efect antiaging). Poate […]

April 29th, 2011

Uleiul organic din seminţe de fructe de cactus (Opuntia Ficus Indica), numit şi ulei de smochină sălbatică de India (Figue de Barbarie) sau ulei de pară ţepoasă (Prickly Pear) este un ulei extrem de rar şi foarte scump, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de Opuntia Ficus Indica. Aceste două calităţi care fac din el un ulei deosebit, se datorează pe de o parte randamentului de extracţie extrem de scăzut (seminţele conţinând doar 5% ulei), iar pe de altă parte, datorită proprietăţilor sale de-a dreptul uluitoare asupra pielii. Este un ulei de o consistenţă lejeră, nongras, absorbit rapid de piele […]