Posts Tagged ‘e120’

De unde provine culoarea Carmin?

June 20th, 2012

Carminul este una dintre cele mai apreciate culori atunci când vine vorba de cosmetice. Fie că este vorba despre rujuri, pudre de obraz sau farduri de pleoape, încă din cele mai vechi timpuri carminul a fost preferatul femeilor. Însă, dacă în timpurile străvechi carminul se extrăgea din diverse plante, acum culoarea se obține pe cale sintetică sau, cel mai adesea, din extract animal. Extractul, cunoscut și sub numele de E120, Carmin, Coşenilă este folosit cu scopul de a colora diverse alimente sau cosmetice și poartă denumirea de Colorant. Câte dintre noi știm, însă, ce punem pe buzele noastre atunci când […]