Data: 29.04.2011

Uleiul organic din seminţe de fructe de cactus (Opuntia Ficus Indica), numit şi ulei de smochină sălbatică de India (Figue de Barbarie) sau ulei de pară ţepoasă (Prickly Pear) este un ulei extrem de rar şi foarte scump, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de Opuntia Ficus Indica. Aceste două calităţi care fac din el un ulei deosebit, se datorează pe de o parte randamentului de extracţie extrem de scăzut (seminţele conţinând doar 5% ulei), iar pe de altă parte, datorită proprietăţilor sale de-a dreptul uluitoare asupra pielii. Este un ulei de o consistenţă lejeră, nongras, absorbit rapid de piele şi potrivit tuturor tipurilor de piele, inclusiv celor extrem de sensibile.

Uleiul din seminţe de fructe de cactus este considerat unul dintre cele mai regenerante şi revitalizante uleiuri  pentru piele şi este extrem bogat în anti-oxidanţi naturali, precum vitamina E (Tocoferol – 1000 mg/kg), steroli (10 gr/kg), dar şi în acizi graşi esenţiali nesaturaţi (Omega 6 – 68% si Omega 9-14%), cu efect de combatere a radicalilor liberi. Este extrem de hrănitor şi hidratant restabilind echilibrul natural al pielii; previne apariţia prematură a ridurilor şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii; accelerează procesele de regenerare a celulelor pielii, fiind foarte eficace în tratarea cicatricilor şi a vergeturilor; restructurant şi antioxidant, redă fermitatea şi tonusul feţei, a decolteului şi a sânilor.

 

Uleiul de Figue de Barbarie este o armă redutabilă împotriva radicalilor liberi şi a efectelor trecerii timpului, redă fermitatea, strălucirea şi tinereţea pielii. De aceea este şi supranumit, pe bună dreptate, deşi uşor pleonastic „botox natural”. Poate fi folosit cu succes şi în cazul îngrijirii părului şi unghiilor. Se recomandă ca tratament anti-rid şi anti-vergeturi dimineaţa şi seara, precum şi după expunerea la soare (atenţie, nu este un ulei pentru plajă!).

Utilizare: Îngrijirea feţei, corpului, părului, şi a unghiilor. Se aplică în strat foarte subţire şi se masează bine pe pielea curată şi umedă sau direct pe unghii. Intră rapid în piele şi nu lasă pielea unsă. Dacă aveţi pielea foarte sensibilă, efectuaţi iniţial un test cutanat în zona ochilor.

Pentru îngrijirea feţei şi corpului – se aplică câteva picături de ulei pe pielea curată şi uşor umedă şi se masează uşor cu mişcări circulare. Intră rapid în piele şi nu lasă pielea unsă.

Pentru îngrijirea părului – se pune o cantitate mică de ulei în palmă şi se aplică şi masează pe părul umed. Pentru un tratament intensiv, se aplică o cantitate generoasă de ulei pe păr, se înveleşte capul într-un prosop fierbinte şi se lasă să intre bine în pielea capului înainte de a se spăla părul.

Pentru îngrijirea unghiilor – se aplică pe unghii şi se masează bine seara înainte de culcare.

 

Comentariul tau