Remedii împotriva exfolierii pielii de pe mâini

Data: 15.08.2012
Remedii împotriva exfolierii pielii de pe mâini

În a doua parte a lunii august, o dată cu primele semne ale toamnei, corpul are nevoie de o doză mai mare de vitamine și minerale pe care, de multe ori, uităm să o furnizăm. După ce pe parcursul verii ne expunem razelor nocive ale soarelui și căldurii în exces, pielea mâinilor ne poate da un semnal de alarmă: sunt multe cazuri în care pielea din jurul degetelor și, în cazuri mai grave și a palmelor, începe să se exfolieze fără nici un motiv aparent.

În realitate este vorba despre o carență de vitamine A și E, necesare regenerării tegumentelor și a bunei funcționări a mai multor organe interne, cum ar fi tiroida sau ficatul. Vitamina A mărește rezistența la infecții a cartilajelor, a mucoaselor și a pielii, ajută la adaptarea vizuală, la dezvoltarea normală a scheletului și a smalțului dentar, precum și la buna funcționare a ficatului, a tiroidei și a altor organe. De asemenea, ea contribuie și la reglarea somnului și a tensiunii arteriale, intervine în metabolismul proteinelor și al sărurilor minerale (în special al calciului), al grăsimilor și glucidelor, joacă un rol important în îngrijirea pielii și a mucoaselor, dar și în stimularea creșterii.

Retinolul (substanța activă a vitaminei A) are un rol deosebit și în buna funcționare a organelor vizuale, carența sa ducând la scaderea capacității de adaptare a ochilor la lumină difuză, în cazuri mai grave putând apărea o ulcerare a mucoasei-oculare și chiar a corneei.

În cazul în care mâinile noastre prezintă un început de exfoliere sau chiar dacă deja aceasta se află într-un stadiu avansat, nu avem motive de panică. Dacă respectăm o serie de pași simpli, în câteva zile scăpăm de aspectul neîngrijit al mâinilor și exfolierea dispare.

În primul rând este important să introducem în alimentație legume cu un nivel ridicat de retinol, cum ar fi spanac fiert, morcovi cruzi, varză Brussel și cartofi dulci fierți în coajă sau copți. În același timp. hidratarea este esențială, deoarece exfolierea pielii poate fi redusă considerabil și printr-o hidratare suficientă, de minimim 2 litri de apă/zi.

Însă pielea exfoliată trebuie tratată cu atenție. Se recomandă folosirea unei creme de mâini cu gălbenele, vitamina A și/sau E, extract de mușețel și uleiuri din plante, cum ar fi cel de soia sau de măsline. Noi vă recomandăm Crema de mâini Alva și Crema de mâini Eco, ambele concepute special pentru a repara și hidrata pielea uscată și în curs de exfoliere a mâinilor. Ambele au un efect benefic și asupra cuticulelor și unghiilor, pe care le întăres și re revitalizează.

Folosind zilnic, de câte ori este necesar una dintre aceste creme de mâini, mâinile își reiau aspectul sănătos în aproximativ o săptămână. Vă recomandăm să nu plecați de acasă fără una dintre cremele de mâini, deoarece pielea voastră va simți nevoia de hidratare de mai multe ori într-o zi.

 

Comentariul tau