La modă: stilul pin-up

Data: 10.10.2012
La modă: stilul pin-up

Apărut în perioada anilor ’40 – ’50, stilul pin-up se caracterizează prin culori puternice, eleganță, senzualitate și forță feminină. Câteva dintre divele care au promovat acest stil sunt Marilyn Monroe, Anita Ekberg, Rita Hayworth sau Vivian Blaine, care obișnuiau să uimească prin outfit-urile îndrăznețe pe care le afișau. Femeia pin-up este tipul de femeie fatală, păpușă, sex-simbol și, în general, reprezentată de creatorii săi ca femeia ideală.

În ultimii ani s-a produs un fenomen de re-inventare a stilului pin-up, folosind materiale moderne și detalii ale noilor tendințe pentru a reda senzualitatea și feminitatea anilor ’50. Astfel, tot mai des putem observa elemente ale stilului pin-up îmbinate cu piese moderne.

În principiu, look-ul pin-up nu este deloc greu de obținut și adevărul că 80% din muncă o face atitudinea tip Marilyn Monroe.

1. Părul de lungime medie și lung se aranjează cu cât mai multe bucle în cascadă. Preferabil bucle mari, care să includă și bretonul. dacă nu avem breton, putem aranja părul de pe frunte într-o buclă mare, teatrală. Pentru părul mai scurt e suficient să îl ciufulim sănătos și să îl tapăm puțin la spate, adăugând fixativ din abundență. Agrafele, fundele mari, asortate cu rochia, bentițele fac și ele parte din farmecul stilului.

2. Hainele, cum spunea, se încadrează în stilul anilor ’40 – ’50. Sunt în general rochiipână la genunchi, care se prind după gât. mare parte dintre adeptele stilului preferă culorile vii: roșu, albastru, roz, portocaliu, galben, dar albul are o rezonanță specifică și nu lipsește din garderoba niciunei adevărate pin-up girl. Se poartă buline mari, rochii într-o singură culoare, dungi, imprimeuri florale. Rochiile subliniază bine talia, scot în evidență bustul și umerii și se poartă, de multe ori, accesorizte cu o curea și cu mănuși lungi.

Stilul pin-up merge pe principiul ”picioarele la vedere”, ceea ce înseamnă că exclude pantalonii și fustele lungi, dar permite pantalonii scurți cu talie înaltă, fustele până la genunchi și rochiile despre care am vorbit mai devreme.

În privința pantofilor, există o gamă diversificată. Trebuie neapărat să fie cu toc, nu cu platformă și niciodată sport sau balerini. Putem alege dintre cei cu bot rotund, decupați,peep-toe sau sandale.

3. Machiajul pin-up subliniază sprâncenele, genele și buzele. Cel mai folosit este rujul de un roșu intens, dar uneori se poartă și culori mai închise. Sprâncenele sunt creionate puternic, genele lungi și machiajul ochilor intens. Tenul trebuie să arate impecabil, așa că trebuie folosit fond de ten pentru a acoperi orice imperfecțiune, pudră pentru a matefia și blush, cu măsură, pentru a oferi puțină viață pomeților.

Machiajul cel mai potrivit pentru ochi este smoky-eyes, cu coadă lungă, dar putem opta și pentru un machiaj mai discret dacă avem ochii foarte mari și expresivi,apelând doar la creion contur și mascara.

Comentariul tau