Uleiul de argan

Data: 15.11.2012
Uleiul de argan

Uleiul de argan este extras din seminţele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursă de valoare şi rară pentru tratarea diferitelor probleme de natură cosmetică sau chiar medicală.

La ce este bun

Uleiul de argan este extrem bogat în antioxidanţi precum vitamina E sau Polifenoli, dar şi în acizi graşi esenţiali nesaturaţi (Omega 6). Este compatibil cu orice tip de piele şi este folosit pentru curăţare, îngrijire şi masaj. Uleiul întreţine sănătatea pielii, pe care o înfrumuseţează. Accelerează procesele de regenerare a pielii şi previne apariţia prematură a ridurilor (efect antiaging). Poate fi folosit cu succes şi în cazul unui par uscat şi fragil.

De unde provine

Arborele de Argan, denumit şi „copacul vieţii”, este un arbore spinos, cu trunchi. Planta, care există de mai mult de 2 milioane de ani, poate suporta condiţii de ariditate extremă, temperaturi de peste 50°C şi trăieşte în jur de 250-400 de ani. Arborele poate atinge înălţimi de până la 10 m, iar coroana acestuia ajunge la o circumferinţă de maxim 70 m.

Arborele de argan creşte viguros numai în regiunea Arganeraie, o zonă situată în sud-vestul Marocului. Cultivarea acestui arbore în alte zone ale lumii cu rezultate satisfăcătoare şi pe o perioadă mai lungă de timp a rămas până acum fără succes.

Cum îl utilizăm

Uleiul de argan se utilizează în îngrijirea feţei, corpului şi a părului, chiar şi în cazul bebeluşilor. Se aplică în strat subţire şi se masează bine. Intră rapid în piele şi nu lasă pielea unsă. Dacă aveţi pielea sensibilă, nu utilizaţi uleiul în zona ochilor. Acesta mai este folosit şi pentru îngrijirea feţei având efect antiseptic. Uleiul de argan poate fi fosit şi în prepararea mâncărurilor.

Noi vă recomandăm Uleiul de argan BIO pentru piele 50ml ABGUR pentru o îngrijire eficientă.

Un comentariu la “Uleiul de argan”
  1. AmePlant says:

    Sunt de parere ca este unul dintre uleiurile miraculoase , pe buna dreptate fiind supranumit “aurul desertului”, cu privire la pretul acestuia, fiind un pic mai ridicat decat alte uleiuri cosmetice sa stiti ca au aparut si variante mai economice cum ar fi: ulei de argan la 6ml cu roll la 5.5ron, 8ml 6.5ron, 10mlla 9ron s.a.m.d. Eu mi le-am procurat de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1215&denumire=Ulei_Argan_BIO_presat_la_rece_8ml si chiar sunt multumita. O zi buna!

Comentariul tau