Îngrijirea la masculin

Data: 17.11.2012
Îngrijirea la masculin

Am tot vorbit în articolele trecute despre produse specifice şi adresate femeilor. Dar şi bărbaţii au nevoie de îngrijire, nu? Poate ei nu sunt atât de sensibili ca noi dar tot trebuie să folosească produse de îngrijire în mod constant. Să vedem care sunt acestea.

Gelul de duş. Gelurile de duş pentru bărbaţi au tendinţa de a avea arome mai puternice şi de a fi mai fresh şi mai masculine.

Crema hidratantă. Şi bărbaţilor li se usucă pielea şi uneori pielea lor se dezhidratează chiar mai des ca a femeilor. De aceea, bărbaţii au nevoie de o cremă hidratantă mai grasă care să le hidrateze pielea în profunzime şi să o regenereze. Este recomandată şi folosirea cremelor exfoliante.

Aftershave-ul. Acesta are rolul de a pătrunde rapid în piele şi de a o îngriji după bărbierit. Aftershave-ul se aplică direct pe pielea feţei după bărbierit, pentru calmarea iritaţiilor. Loţiunea de după bărbierit trebuie să conţină ingrediente care să hrănească pielea şi să conţină cât mai puţin alcool.

Deodorantul. Piaţa deodorantelor pentru bărbaţi este foarte variată. Acestea trebuie să protejeze împotriva mirosurilor neplăcute ale corpului timp de 24 de ore şi să fie extrem de bine tolerate de către piele.

Şamponul.  De ce nu este bine să te speli cu şamponul iubitului tău? Pentru că, la fel ca şi pielea, scalpul bărbaţilor alte nevoi. Şamponul trebuie să întărească rădăcina firului de păr şi să reactiveze circulaţia sângelui la nivelul pielii capului. Este bine să folosiţi şampon antimătreaţă special dacă aveţi această problemă.

Crema de corp şi crema hidratantă. Există numeroase creme concepute special pentru pielea bărbaţilor. De ce? Pentru că pielea lor are alte necesităţi faţă de pielea femeilor. Se recomandă creme hidratante cu ulei de jojoba nerafinat, ulei din sâmburi de struguri, unt de shea, unt cupuacu şi vitamina E naturală. Acestea revitalizează, satinează şi tonifică pielea – combate apariţia ridurilor şi stresul cauzat de radiaţiile UV.

Comentariul tau